Casele Sociale: între necesități și posibilități

0
404

Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a invitat autorităţile locale să informeze despre nevoia de locuinţe sociale şi posibilităţile de construire a acestora. Apelul în acest sens a fost făcut de Unitatea de implementare a proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile, transmite  Infotag.

  Apelul este destinat autorităţilor publice locale, care vor fi chestionate pentru colectarea informaţiilor privind necesitatea construirii locuinţelor sociale, azilurilor pentru bătrâni şi reparaţia/ modernizarea căminelor pentru elevi şi studenţi. Proiectul (faza a treia) va fi implementat în baza unui acord de grant de asistenţă tehnică între ministerul infrastructurii şi dezvoltării regionale şi Banca de dezvoltare a Consiliului Europei.

În perioada 2013-2021, în Moldova a fost implementată a doua fază a Proiectului de construcţie de locuinţe sociale. Până în prezent, au fost construite 556 de case în 12 raioane, iar alte 121 de case vor fi date în exploatare până la sfârşitul anului 2022. În 2009-2022, în cadrul Proiectului de construcţie de locuinţe sociale în Republica Moldova (fazele I şi II), au fost construite 946 de locuinţe sociale. (SURSA:infotag.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.