Ca forță militară, Republica Moldova ocupă locul 143 din 145 state analizate

0
78

Clasamentul anual al celor mai puternice forțe militare din lume realizat de Global Fire Power, plasează Republica Moldova pe locul 143 din cele 145 de state analizate în 2023. Primul loc în clasament îl ocupă de Statele Unite ale Americii în timp ce Bhutan se află pe ultima poziție, scrie moldova1.md

l

Potrivit analizei GFP, Republica Moldova se situează între Somalia și Benin. România ocupă locul 47 în clasament, în timp ce Ucraina, țară aflată în război, se clasează pe locul 15.

Primele trei puteri militare, potrivit clasamentului GPF, sunt Statele Unite ale Americii, Rusia și China. În top zece țări cu cele mai puternice armate în lume mai intră: India, Marea Britanie, Coreea de Sud, Pakistan, Japonia, Franța și Italia.

Amintim că Republica Moldova a anunțat o creștere record a bugetului de apărare pentru anul 2023, cu peste 68 la sută, în contextul războiului din Ucraina. Recent, Serviciul de Informații și Securitate de la Chișinău a avertizat că Rusia a declanșat un război hibrid agresiv împotriva țării.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDoctor Silvia Tetiu: „Cazuri de gripă nu avem la copii. Situația cu virozele s-a ameliorat”
Articolul următorRoman Gherasimov: „Producție forestieră avem, lemne de foc ajung pentru toți”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.