BAC 2018: primele rezultate în raionul Soroca

0
126

Astăzi au fost afișate rezultatele examenelor e bacalaureat, susținute în sesiunea de bază.

Am solicitat un comentariu Direcției Învățământ Soroca, referitor la rezultatele înregistrate de cei peste 400 de candidați, înscriși la sesiunea de BAC 2018.

LT “Alexandr Puşkin” al patrulea an consecutiv înregistrează promovabilitate de 100 % la examenul de bacalaureat. Din cei 14 elevi, toţi au promovat examenele. Cea mai înaltă medie la examene au înregistrat-o elevii de la LT „Constantin Stere”, 7,18. Din 59 de candidaţi 5 au picat  examenul la câte o disciplină. Prilej de bucurie au elevii şi cadrele didactice de la LT “Petru Rareş”, rata de promovare din acest an constituie 92,59 %. LT “Ion Creangă” şi LT Visoca cu  indicatori de promovabilitate de 75 %  şi 63 % se situează  sub media  înregistrată pe  ţară, rata de promovare a absolvenților din licee este de 83,59%”, ne-a comunicat Angela Mușenco, șefa interimară a DÎ.

Elevii care nu sunt de acord cu notele obținute, pot depune contestații în perioada 27-28 iunie, la Centrele de BAC. În perioada 16-23 iulie 2018 va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat. Pentru participarea la sesiunea suplimentară. Potrivit DÎ, rezultatle finale vor fi anunțate la începutul lunii august.

Amintim că în raionul Soroca au fost formate două Centre de BAC. Un Centru de BAC se află la Liceul Teoretic „Constantin Stere”, unde au fost înregistrațai la examene 193 elevi de la instituțiile: LT „Petru Rareș”, LT „Ion Creangă”, Colegiul Tehnic Agricol, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”.

La cel de-al doilea Centru de Bac, este format la Liceul Teoretic „Petru Rareș”. Aici au fost înscriș în sesiunea de bază 222 elevi de la instituțiile de învățământ: LT „Constantin Stere”, LT „Visoca”, Colegiul „Mihai Eminescu”.

413 candidați s-au înscris la sesiunea de BAC din acest an în raionul Soroca.  Aceștia sunt elevi care au încheiat ciclul liceal de studii sau restanțieri din anii precedenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.