Astăzi este marcată Ziua bibliotecarului (FOTO/VIDEO)

0
81

Astăzi este sărbătorită Ziua profesională a bibliotecarului. Cu acest prilej, bibliotecarii din raion au fost felicitați în incinta teatrului „Veniamin Apostol”, unde au evoluat interpreta de muzică populară Tamara Coșciug, Ansamblul „Nistrenii”, și tinere talente.

Astfel, au fost interpretate poezii, cântece și susținute prezentări teatrale.

În debutul evenimentului a vorbit poetul Petre Popa, care a remarcat evoluția bibliotecilor și rolul lor în educarea tinerei generații. De asemenea, directorul teatrului a recitat și versuri, semnate de copii, despre cum este o bibliotecă, în viziunea lor.

Bibliotecara din satul Tătărăuca Veche, Stela Toma a spus că “bibliotecarul contemporan este o persoană multifuncțională, activitatea căruia valorifică imaginea bibliotecii în societate. Avem mai multe biblioteci moderne, datorită proiectului „Novateca”, dar și administrației publice locale, care ne-au creat condiții pentru a presta servicii calitative. Noi am acceptat și mergem în pas cu schimbarea”.

Un mesaj de felicitare a adresat și șeful Secției Cultură și Turism, Grigore Bucătaru, care a accentuat importanța proiectului „Novateca” în dezvoltarea bibliotecilor din localitățile raionului Soroca, dar și perfecționarea profesională a bibliotecarilor.

La final au fost oferite diplome de onoare, care au fost înmânate de vicepreședintele raionului, Vladimir Nicuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.