Apicultorii din Câmpia Sorocii au ţinut sfat

0
60

Albinarii care fac parte din “Asociaţia Apicultorilor din Câmpia Soroca” s-au întrunit sâmbătă la Incubatorul de Afaceri pentru a discuta despre situaţia din domeniu la o masă rotundă.

Ion Spătaru le-a vorbit celor prezenţi despre Asociaţia Naţională a Apicultorilor din Republica Moldova şi a făcut totalurile preliminare ale iernării familiilor de albine din propria gospodărie. Silvia Zara i-a informat pe albinari despre subvenţiile pentru apicultori şi a adus la cunoştinţă proiectul regulamentului privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural. “În raionul Soroca avem cam 150 de apicultori, fiecare cu experienţa, utilajul şi tehnicile lui, dar în lumea de azi se globalizează şi apicultura, ne spune Ion Spătaru, preşedintele “Asociaţiei Apicultorilor din Câmpia Soroca”.

În ţările avansate apicultorii s-au asociat şi folosesc tehnologii performante, ce le permite să obţină rezultate cu mult mai mari şi mai frumoase. În prezent sunt o mulţime de utilaje moderne pe care le putem adapta, căci la noi se lucrează cu stupi de-ai străbuneilor, care nu pot să asigure o productivitate mai mare”. Membrii asociaţiei au făcut schimb de experienţă în privinţa lucrărilor de primăvară şi pregătirea familiilor de albine pentru culesul polenului de la salcâm, dezvoltarea familiilor de albine, tehnicile folosite şi altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.