Anul acesta se va recolta grâu de două ori mai puțin, decât anul trecut

0
90

  Ministerul Agriculturii prognozează în acest an o recoltă de grâu de până la 600 mii de tone. Despre aceasta a declarart ministrul Agriculturii, Ion Perju în cadrul unei ședințe convocate de prim-ministrul Ion Chicu.

Ministrul a informat despre  faptul că în anul agricol 2019-2020 au fost însămânțate cu culturi de toamnă circa 415 mii hectare. Din acestea, înghețurile de primăvară au afectat circa 215 mii ha: în proporție de 25% în Nord și până la 60-80% în Centru și Sud, conform datelor oferite de direcțiile raionale pentru agricultură și alimentație. Aproximativ 19 mii ha de terenuri puternic afectate, inclusiv10,3 mii ha grâu, au fost reînsămânțate.

Altfel, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2019, în Republica Moldova producția de grâu a constituit 1.145 mii de tone. (INFO OdN)

Articolul precedentRobert CERARI: PANDEMIA A SĂRĂCIT  în egală măsură ȘI BOGAȚII, ȘI SĂRACII
Articolul următorA început procesul de facilitare a ședințelor focus-grupurilor la nivel local cu păstrarea distanței sociale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.