Amestecul puternic care te scapă de mucegaiul din mașina de spălat

0
296

Mucegaiul nu apare doar pe pereții încăperilor din locuință, ci și în zone care nu sunt curățate în mod regulat și corespunzător. Va acționa ca un dezinfectant ecologic ce va îndepărta și reziduurile, și mirosul neplăcut.

Amestecul puternic care te scapă de mucegaiul din mașina de spălat

Știai că formatul mașinii de spălat reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, dacă aparatul electrocasnic nu este curățat în mod corespunzător? Mucegaiul nu reprezintă o problemă doar pe pereții încăperilor din casa ta, ci și în cazul suprafețelor umede, neventilate în mod regulat.

Colțurile interioare ale mașinii de spălat, precum și burduful sunt zone în care, din cauza murdăriei și a nivelului ridicat de umezeală, ciupercile se pot dezvolta rapid. În timp, dacă nu sunt dezinfectate, în suprafețele cu pricina poate să apară mucegai negru. Știi cum să-l îndepărtezi?

Playtech Știri îți explică cum poți să prepari un amestec puternic și, în același timp, ecologic, pentru a scăpa cu ușurință de mucegaiul din mașina de spălat. Ai nevoie de două produse de bază din bucătărie: oțet și bicarbonat de sodiu. Poți folosi oțet alb distilat, însă dacă ai posibilitatea, este recomandat cel special pentru curățare.

Principala diferență între oțetul alb distilat și oțetul pentru curățenie constă în nivelul de aciditate al produsului. Acesta din urmă prezintă un grad de aciditate de 8%, prin urmare nu este recomandat pentru consumul uman. În schimb, ca produs de curățenie, își face treaba foarte eficient.

Cum să prepari amestecul pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu

Oțetul va combate mucegaiul, fiind un dezinfectant natural puternic. Este foarte eficient la desfundat țevile sau conductele și poate fi folosit inclusiv la curățarea toaletei. Așadar, dacă ai de bifat sarcini dificile de curățenie în locuință, folosește cu încredere oțetul cu grad de aciditate de 8%.

Iată cum să prepari amestecul cu bicarbonat de sodiu și oțet! Într-un recipient de unică folosință, pune un plic sau două de bicarbonat de sodiu, în funcție de nevoie. Toarnă deasupra puțină apă călduță și amestecă ingredientele până când obții o pastă omogenizată. Apoi, adaugă o cantitate moderată de oțet.

Este recomandat să folosești o pereche de mănuși pentru a curăța mașina de spălat de mucegai, ca să eviți apariția iritațiilor la nivelul pielii. Cu ajutorul unui burete umed, ia cantități moderate din amestecul preparat și spală zonele din mașina de spălat care sunt afectate. La final, curăță-le cu o cârpă curată, umedă. Mașina de spălat rufe va arăta ca nouă!

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce să nu arunci apa de la varza fiartă
Articolul următorDumnezeu a înzestrat Soroca cu cele mai frumoase daruri naturale, iar oamenii îşi bat joc de frumosul şi igiena publică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.