Amenzi pentru slujbe cu enoriași în plină epidemie de COVID-19 la două biserici din raionul Soroca

0
1812
fotografie simbol, sursa: www.bzi.ro/
fotografie simbol, sursa: www.bzi.ro/

Două biserici din raionul Soroca au intrat în atenția poliției, după ce, la 4 aprilie, au oficiat slujbe religioase. Asta deși sunt interzise întrunirile a mai mult de trei persoane în grup, din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit poliției din Soroca, responsabilii de aceste evenimente au fost sancționați conform art.761, Alin. (1) din Codul Contravențional: Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, acțiunecare se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice (22500 lei- 25000 lei), cu amendă de la  1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice (50000 lei- 75000 lei).

Amintim că Soroca este unul din cele mai afectate raioane de pandemia COVID-19, fiind pe locul 2 în țară după numărul de persoane infectate. Până în prezent au fost înregistrate 114 de cazuri de infectare. Sâmbătă, 4 aprilie, la Soroca au fost înregistrate 42 cazuri noi de infectare, dintre care 25 sunt lucrători medicali.

UPDATE 15.40: Este vorba de preoții celor două biserici din satul Racovăț.

Articolul precedentOamenii de știință din China consideră că pisicile şi câinii nu transmit oamenilor coronavirusul
Articolul următorDouă cărți despre cei mai buni fotbaliști moldoveni din toate timpurile vor fi editate de FMF
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.