Ahimandritul Patrocl, duhovnic al Mănăstirii „Sf. Treime” din satul Rudi, a fost hirotonit episcop / VIDEO

0
490
Imagine: mitropolia.md
Imagine: mitropolia.md

Astăzi, în Duminica a V-a din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a condus Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. 

În timpul Sfintei Liturghii a avut loc hirotonia Preacuviosului arhimandrit Patrocl (Porombac) în treapta de episcop de Dondușeni, vicar al Eparhiei de Edineţ şi Briceni. La sosirea în catedrala ”Nașterea Domnului”, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a închinat în fața sfintei icoane a Maicii Domnului de la Hârbovăț – Ocrotitoarea Moldovei.

Înaltpreasfinției Sale au coliturghisit: ÎPS Sava, arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, ÎPS Petru, arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Marchel, arhiepiscop de Bălți și Fălești, ÎPS Nicodim, arhiepiscop de Edineț și Briceni, episcopii-vicari: PS Ioan al Sorocii, PS Siluan de Orhei, PS Filaret de Căpriana, PS Nicolae de Ceadîr-Lunga, vicar al Eparhiei de Cahul şi Comrat, stareți de mănăstiri, protopopi şi alţi slujitori. Cântările liturgice au fost interpretate de corul mixt al catedralei mitropolitane, condus de doamna regent Angela Angheni.

La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova l-a povățuit părintește pe noul episcop, PS Patrocl în slujirea sa și i-a înmânat toiagul arhieresc. Conform tradiției, episcopul hirotonit a acordat credincioșilor prima binecuvântare arhierească.

SURSA: Mitropolia.md


Articolul precedentCe recomandă experții în somn pentru a regla orele pierdute noaptea
Articolul următorMituri și adevăruri despre aspirină: 5 informații esențiale despre acest medicament
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.