Află secretele în protejarea viței de vie și a pomilor împotriva frigului. Un truc ingenios și eficient

0
69

Elvețienii au găsit o modalitate ingenioasă de a-și proteja vița de vie și pomii fructiferi în luna aprilie, în circumstanțele în care vremea a luat-o cu totul razna. Au fost doborâte cel puțin 18 recorduri de temperaturi, potrivit informațiilor comunicate de meteorologi.

Schimbări dramatice ale vremii în țările europene

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului. Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură se apropie de sfârșit. Luna aprilie a prevăzută o căldură intensă în toate țările europene, sute de recorduri lunare fiind doborâte pe o mare parte a continentului. Însă, ulterior, valul de căldură s-a sfârșit, fiind înlocuit de o schimbare dramatică a valorilor termice, de la peste 30 de grade la temperaturi foarte mici.

Pagube în agricultură, din cauza fenomenelor extreme

Un front rece intens a adus zăpadă în zonele joase din Europa Centrală și din Peninsula Balcanică. Riscul de îngheț a fost din ce în ce mai mare, pe parcursul ultimelor zile, astfel încât presiunea pusă pe cultivatorii de viță de vie și pomi fructiferi a fost foarte mare, recoltele fiind în pericol.

Informația a fost confirmată și de reprezentanții platformei MeteoPlus, care au lansat un semnal de alarmă privind starea culturilor europenilor, în condițiile meteorologice actuale. Deja au fost raportate pagube în mai multe state europene, inclusiv în țara noastră, în special în zona Constanța.

Metoda ingenioasă prin care elvețienii își protejează vița de vie și pomii fructiferi

În Elveția, cultivatorii de viță de vie au luat măsuri imediate, pentru a-și proteja recolta. Aceștia au amplasat recipiente speciale de-a lungul vițelor de vie, în care au aprins focul. Astfel, plantele s-au bucurat de un mediu încălzit artificial, având în vedere că temperaturile au scăzut drastic.

„20 – 23 aprilie. Nopți și dimineți friguroase, îngheț la sol și pagube în agricultură. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, uşor mai scãzute în zonele depresionare. Se va forma brumă în nord-vest, centru şi în zonele deluroase din restul țării.

Foto din Elveția, Valais cu protejarea culturilor viticole și pomicole de efectele frigului”, este mesajul publicat de reprezentanții platformei MeteoPlus pe contul oficial de Facebook.

Cel puțin 18 recorduri de temperatură doborâte în Elveția

O mare parte a continentului european se confruntă cu vreme rece, care ar putea să țină până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit specialiștilor în meteorologie. În ceea ce privește Elveția, au fost doborâte 18 recorduri, unele stații prezentând date meteo chiar de la mijlocul anilor 1800.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentConsiliul Raional Soroca ar putea lichida școlile din Ocolina și Țepilova, dar și reorganiza în școli primare Gimnaziile din Hristici și Regina Maria
Articolul următorSe caută echipa care să oprească „vulturii” din zborul lor spre titlu și promovare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.