A fost prins cum fura vin din beci, dar a fost iertat

0
1643

Într-o localitate din raionul Soroca, o familie a dat dovadă de iertare față de un hoț care a pătruns în propria lor gospodărie, provocându-le nu doar daune materiale, ci și sentimente de spaimă.

Din declarațiile părții vătămate, aflăm că în seara zilei de 19.01.2023, femeia era singură acasă. În timp ce se uita la calculator și se afla lângă fereastră, a auzit câinele lătrând, urmat de un zgomot de sticlă. A ieșit afară și a aprins lumina, observând că ușa beciului era deschisă. Cu ajutorul telefonului mobil, a luminat scările și a observat un bărbat care ținea în mână o sticlă din plastic de 7,5 litri, plină cu vin. A strigat la acesta să lase sticla, chiar a încercat să o ia, dar nu a reușit, deoarece bărbatul o ținea strâns.

A observat că hainele străinului erau umede și miroseau a vin. După ce bărbatul a ieșit, ea a intrat în beci și a descoperit borcane cu conserve stricate, vrana scoasă din butoi și vin scurs pe jos. A pus vrana înapoi la loc. În beci, a găsit o geantă albastră, în care era o bucată de pâine și un cuțit, geanta aparținând bărbatului.

Din frică, a ieșit din beci, a încuiat ușa și a intrat în casă. A doua zi, i-a povestit soțului despre incident, iar acesta a contactat poliția. Prin furtul comis, familia a suferit un prejudiciu material în valoare de peste 3000 de lei, care include costul a circa 150 de litri de vin care s-au scurs din butoi, precum și costul borcanelor cu conserve sparte.

În declarațiile inculpatului depuse în cursul urmăririi penale și citite în ședința judiciară, rezultă că fiind în stare de ebrietate, a intrat în beci, a scurs vin din butoi într-o sticlă de 7,5 litri. Mergând spre ieșire a fost întâlnit de stăpâna casei, care i-a luminat în ochi și i-a cerut să lase sticla, încercând să i-o ia din mâini, dar el a refuzat să o lase, fiind împins a căzut. Cu toate acestea, nu a lăsat sticla. În beci, a lăsat o geantă de culoare albastră, în care se afla o bucată de pâine și un cuțit. Ulterior, vinul furat l-a băut singur.

Cu toate acestea, familia a hotărât în instanță să nu continue procesul legal, deoarece inculpatul se află într-o situație financiară precară.

Articolul precedentVanțina Mică – satul pierdut fără nici un hrămar / VIDEO
Articolul următorPodcast „Hai să ne înțelegem”, ediția 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.