A fost acceptată crearea operatorului regional de aprovizionare cu apă (VIDEO)

1
46

Astăzi, consilierii orăşeneşti s-au convocat într-o şedinţă extraordinară, pentru a examina câteva proiecte de decizie importante, care nu au adunat numărul suficient de voturi în şedinţele anterioare. Preşedintele şedinţei a fost ales Serghei Coşman, consilier PN.

Înainte de a începe lucrările, consilierul Vasile Baş, a dat citirii Declaraţiei fracţiunii PLDM, prin care a informat că membrii fracţiunii, cărora li s-a alăturat şi Mihai Marcoci, consilier BE PPEM, nu vor lua remunerarea pentru participare la această şedinţă.

Declaraţia consilierului PLDM, Vasile Baş

Totodată, domnul Baş a îndemnat colegii din consiliu să susţină aprobarea proiectelor de decizie privind Corelarea bugetului orăşenesc cu Legea bugetului de Stat pentru anul 2016 şi cel cu privire la rectificarea bugetului, pentru a  asigura o bună activitate a instituţiilor de învăţământ şi a proiectului de reconstrucţie a lacului Ivancea.

Ulterior aleşii locali au aprobat ordinea de zi.

Sursa: Facebook.com/ ACCES Public Soroca
Sursa: Facebook.com/ ACCES Public Soroca

La cele trei subiecte de bază, la propunerea consilierului PCRM,  Alibert Malâş, a fost inclus în ordinea de zi  şi proiectul de decizie privind conferirea Titlului Onorific “Cetăţean de Onoare al oraşului Soroca”, Ludmilei Ceban, conducător artistic al Studioului musical “Bravo Star” şi domnului Alexandru Nastas, pedagog la pensie, fost lucrător în domeniul APL.

Feodosie Bordian, despre rectificarea bugetului

După scurte dezbateri, aleşii locali au aprobat primele două decizii, de care depindea, inclusiv, buna funcţionare a instituţiilor de învăţământ ce beneficiază, în urma adoptării deciziilor, de surse financiare suplimentare, dar şi a proiectului de reconstrucţie a lacului Ivancea, în cadrul căruia primăria urmează să aloce contribuţia de 20%, adică 186 mii lei.

Un subiect important examinat la această şedinţă a fost şi cel cu privire la aprobarea participării oraşului Soroca, la înfiinţarea SA “Aqua Nord” (operator regional) şi aprobarea iniţierii fuziunii SA “Regia Apă-Canal Soroca” (RAC) cu această instituţie.

Consilierii au făcut schimb de replici. Unii sunt de părere că aprobând această decizie, Soroca va pierde controlul asupra instituţiei de aprovizionare cu apă şi canalizare a oraşului, alţii, că respingând participarea în proiectul de creare a unui operator regional unic în nordul ţării, în condiţiile în care SA “RAC ” are o stare financiară foarte grea (circa 14 milioane lei datorii faţă de ÎS Acva-Nord Soroca, furnizorul actual de apă către RAC Soroca), oraşul Soroca riscă să rămână în viitor fără apă la robinete.

După mai multe discuţii  decizia a fost aprobată.

La finalul şedinţei, aleşii locali au votat pentru fiecare dintre candidaţii la titlul “Cetăţean de Onoare al oraşului Soroca”. Dintre cele două candidaturi, a acumulat numărul suficient de voturi doar cea a doamnei Ludmila Ceban.

1 COMENTARIU

  1. Am vizitat astazi Liceul Ion Creanga si daca sa privesti acest Liceu cu ochi Europeni iti dai seama cit de materialisti si estupizi sunt unii oameni care au avut acces la fonduri destinate bunastarii copiilor nostri ………………..Sincer am vizitat sala de festivitati un lux inadmisibil intr-o institutie publica (tavane cu nivele , becuri ultra scumpe, perdele prostesti , covoare si mariconade)…………Din experienta proprie pot sa va spun ca astfel de institutii in Europa sunt foarte modeste infrumusetate cu lucrari manuale ale copiilor …………….Cu parere de rau dar terenul de joaca si stadionul sunt neamenajate , imburuienite barele nevopsite chiar un pic parasite ……………….Dam importanta materialismului si nu locurilor de agrement care chiar sunt benefice dezvoltarii copiilor nostri …………Eu numai imi inchipui un European care a facut donatii pentru acest Liceu si care să nu dea du-zeu sa vina sa vada in ce au mers banii lui…………….. cred ca nu mai face donatii in veci ………..Realitate Dura

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.