Salvatorii DSE Soroca au instalat la Racovăț detectoare autonome de fum

0
117

  Direcția Situații Excepționale mun. Soroca continuă Campania „O casă protejată, o viață salvată”. Această Campanie a fost inițiată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în anul 2018, și are ca scop de a  minimaliza numărul de incendii și a cazurilor de intoxicare cu monoxid de carbon, emanat de la sobe defecte sau instalații de încălzit.

  Anual pe teritoriul Republicii Moldova sunt înregistrate incendii soldate cu prejudicii materiale considerabile, persoane uşor și grav rănite chiar și decese. În cele mai multe cazuri în incendii decesele sunt din cauza fumului. Majoritatea cazurilor a survenit la persoanele surprinse în timpul somnului, însă acestea persoane ar fi putut fi salvate dacă locuinţa lor ar fi fost dotate cu detectoare autonome de fum.

În acest sens la data de 17 decembrie 2020 Salvatorii din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale mun. Soroca s-au deplasat pe teritoriul satului Racovăț unde au instalat în casele oamenilor cu risc sporit de incendiu, detectoare autonome de fum, la fel locuitorii satului au fost familiarizați cu principalele reguli de apărare împotriva incendiilor.

  Este de menționat faptul că de  către Consiliul Raional Soroca au fost achiziționate 300 detectoare autonome de fum, care vor fi instalate de către Salvatorii Direcției Situații Excepționale mun. Soroca  în locuințele persoanelor cu risc sporit de incendiu din fiecare localitate a raionului.

Eugeniu Doga, Șef SP al DSE mun. Soroca, maior al s/intern


Articolul precedentPreotul Mihail Sîrbu: “Este o cinste să te rogi într-o biserică veche”
Articolul următorAstăzi au fost depistați mai puțini lucrători medicali infectați, iar numărul decedaților rămâne constant, + 25. Persoane infectate – 629.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.