Încă o sută de milioane de lei pentru susținerea agricultorilor care înregistrează pierderi

0
100
Foto: Observatorul de Nord

Cabinetul de Miniștri alocă încă o sută de milioane de lei, din Fondul de Intervenții, pentru susținerea agricultorilor, transmite MOLDPRES.

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi după ședința săptămânală cu șeful statului și președintele Parlamentului că s-a decis alocarea a o sută de milioane de lei, din Fondul de Intervenții, către Fondul de subvenționare a agriculturii. Astfel, suma totală destinată agricultorilor se ridică la 200 de milioane de lei.

În același timp, premierul Chicu a menționat că seceta a cauzat pagube și culturilor de porumb și floarea-soarelui. “În acest moment se face evaluarea pierderilor înregistrate de culturile din grupa a doua, porumb și floarea-soarelui, care au fost și ele afectate de secetă”, a spus Chicu.

De asemenea, premierul a solicitat fermierilor să își asigure activitățile la companiile de asigurări amintind că Guvernul a mărit de la 50% la 70% prima de asigurare împotriva calamităților naturale.


Articolul precedentBucurie pentru amatorii de scăldat: Piscinele ar putea fi redeschise
Articolul următorVine școala: Guvernul alocă 50 de milioane de lei, află pentru ce vor fi cheltuiți
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.