Primarul satului Egoreni riscă să piardă mandatul înainte de termen. Victor Mutruc: “Nu sunt de acord cu constatarea”

0
1086

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul  satului Egoreni din raionul Soroca a încălcat repetat regimul juridic al conflictelor de interese reglementat de Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, Legea integrității și Legea privind declararea averii și a intereselor personale. Este vorba despre Victor Mutruc, care, la rândul său spune că nu este de acord cu faptele constatate.

Actul de constatare poate fi vizualizat AICI

 

Persoana supusă controlului nu a declarat și nu a soluționat în nici un mod conflictele de interese, emițând acte administrative în privința persoanei apropiate – soția, care activa în funcția de director al grădiniței de copii, se arată în comunicat.

 

Din momentul în care actul de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese va rămâne definitiv, ANI va sesiza autoritatea responsabilă în vederea încetării mandatului de primar.

 

Acesta va fi decăzut, pe un termen de 3 ani de la revocarea mandatului, din dreptul de a mai exercita funcția de primar, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, fiind înregistrat și în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

 

Solicitat de redacția Observatorul de Nord pentru a comenta faptele imputate, primarul Victor Mutruc, a declarat următoarele:

 

„Doamna M.I a fost numită prin transfer în funcția de director al instituției preșcolare de către de către șeful Direcției Învățământ Soroca, domnul G. D., până la numirea prin concurs. Concursul pentru ocuparea funcției de director s-a desfășurat la 26 mai 2016. Conform procesului verbal al comisiei de concurs pentru ocuparea funcției de director, a câștigat concursul (soția primarului – n.r.). Concursul l-a organizat ministerul de resort, doar a susținut proba scrisă prin computer. Ea a câștigat concursul, în comisia de concurs eu nu am  figurat, nu am fost. Eu pe urmă a dat dispoziție de numire în funcție, conform rezultatelor concursului.

Dar ce ține de alte dispoziții emise că am dat concediu, premii anuale, acestea sunt garanții sociale, prevăzute în Codul muncii. La orice funcționar, angajat, care iese în concediu se dă un salariu de funcție. Nu eu am inventat asta și i-am dat soției mele. Iese orice lucrător – îi dau, iese paznicul – îi dau. Erau două salarii înainte, acum se limitează la un salariu. Asta este prevăzut în Legea salarizării. Doar nu i-am dar premiu personal doar pentru că e soția mea.

Nu sunt de acord cu această constatare, deoarece acestea sunt garanții sociale, prevăzute de codul muncii. Și în Constituție scrie că fiecare cetățean are dreptul la muncă indiferent de etnie, religie etc.”, a mai spus Victor Mutruc.

 

Primarul satului Egoreni aflat la al cincilea mandat a menționat că va veni cu o replică argumentată pe acest caz.


Articolul precedentCNAS prelungeşte regimul special de primire a cetățenilor până la data de 15 iulie
Articolul următorAm scăpat de inundații…dar pericolul mai persistă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.