Proprietarii pârtiilor de schi şi vânzătorii de sănii – zero venituri!

1
98
Meteorologii nu au veşti bune. Potrivit lor, nu ne vom bucura de zăpadă nici în această lună.
Meteorologii nu au veşti bune. Potrivit lor, nu ne vom bucura de zăpadă nici în această lună.

Lipsa zăpezii din această iarnă le aduce pagube antreprenorilor. Proprietarii pârtiilor de schi sau săniuș spun că n-au făcut niciun ban în acest sezon, deşi au investit în amenajarea zonei.

 Nicolae Rozembac, proprietarul pârtiei de la Călărași, spune că acum un an, aceasta era luată cu asalt de amatorii de schiat, iar acum este pustie și plină de noroi, transmite Știri.md cu referire la publika.md. Antreprenorul spune că nu a reușit încă să calculeze pierderile înregistrate, dar speră, totuși, că zăpada va acoperi pârtia măcar în ultima lună de iarnă. “Cum va dori Domnul, o să ne dea zăpada sau nu. Dar pierderi desigur că sunt. Când e normal, când este omăt, traseul e în jur de 2,5 kilometri”, a menţionat Nicolae Rozembac, administratorul pârtiei de la Călărași.

Având în vedere că iernile au tendinţa de a fi cu mai puţină zăpadă, bărbatul intenţionează să adapteze pârtia pentru motociclişti ca să poată fi folosită şi vara. Totodată, va amenaja o zonă de agrement, unde oamenii se vor putea odihni anul împrejur. “Ne impune timpul. Dacă nu-i zăpadă, trebuie ceva de gândit, să facem ceva, fiindcă așa-i la noi în Moldova. Trebuie măcar cât de cât de dezvoltat turismul, măcar cât se poate”, a explicat administratorul pârtiei de la Călărași. Dacă vom avea norocul să ningă, Nicolae Rozembac dă asigurări că preţul distracţiei pe pârtie va rămâne neschimbat: “Nu mai mărește nimeni niciun preț. Principalul să dea Domnul zăpadă, ca lumea să vină să primească o plăcere”.

  Şi vânzătorii de sănii spun că au mari pierderi deoarece au procurat multă marfă care acum se prăfuiește în depozite. Acest comerciant susţine că nu are încă niciun venit în acest sezon. Dacă anul trecut, doar la început de iarnă, a vândut în jur de trei mii de sănii, de la începutul acestei ierni, bărbatul a vândut doar opt. “Vremea e caldă. Vânzările nu merg. Cred că în acest an nu mai facem noi vânzări cu săniile, ele merg bine înainte de Anul Nou, care vor să facă cadouri, când e zăpadă afară, dar acum n-avem. Vânzările sunt zero în ziua de azi”, a spus un vânzător.

  Meteorologii nu au veşti bune. Potrivit lor, nu ne vom bucura de zăpadă nici în această lună. “Cu părere de rău, în următoare perioadă nu ne așteptăm la nicio precipitație sub nicio formă, nici ploaie, nici ninsori. Dacă să vorbim până la sfârșitul lunii, atunci în general nu ne așteptăm la careva precipitații”, a declarat Ghenadie Roşca,  șeful direcției prognoze meteorologice. În următoarele zile vom avea temperaturi de până la 6 grade cu plus în timpul zilei, iar noaptea acestea vor ajunge la – 5 grade. Pentru această perioadă sunt caracteristice valorile între 0 grade pe timp de zi și până la – 8 grade Celsius noaptea. Totuşi, specialiştii spun că aceste temperaturi sunt aproape de cele normale.

SURSA: publika.md


Articolul precedentTop 10 atracții turistice din Republica Moldova
Articolul următorVIDEO: Sărbătoarea Bobotezei la biserica “Sf. Martiri Brâncoveni” din Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.