Aproape jumătate din cei care caută un loc de muncă sunt tineri

0
17

  Circa 46% dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt tineri cu vârstele de 21-30 de ani, 26% sunt cetăţeni de 31-40 de ani, 19% sunt tineri de 16-20 de ani şi 9% au peste 40 de ani. Despre aceasta arată datele unui sondaj publicat joi de compania de consultanţă “Magenta Consulting”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

   Studiul arată că 59% dintre vizitatorii târgurilor locurilor de muncă sunt femei.  Tot femeile sunt cele care au experienţă de muncă mai mare, căci 58% dintre ele au experienţă de peste trei ani.  De asemenea, femeile (57%) acceptă mai des decât bărbaţii să lucreze în străinătate.  Aproximativ 44% sunt deţinători de diplomă de studii superioare de licenţă, 22% sunt studenţi, 17% sunt absolvenţi ai şcolilor şi colegiilor, 15% au studii de masterat, iar 2% au un doctorat.  Majoritatea cetăţenilor chestionaţi vorbesc rusa – 89%, română – 85%, engleza – 81%, franceza – 17%, alte limbi – 36%. O treime dintre respondenţi consideră că prestigiul muncii trebuie să fie mai presus de salariu, iar 29% sunt de părere opusă. Totodată, 28% dintre respondenţi au declarat că, la momentul actual, cariera este mai importantă decât viaţa personală.

Sondajul a fost realizat de “Magenta Consulting” pe un eşantion de 246 de respondenţi care au vizitat târgul locurilor de muncă din Chişinău pe 1-2 noiembrie 2019.

SURSA: infotag.md


Articolul precedentSoroceanul Vadim Cobâlaș este lider în campionatul Franței la rugby
Articolul următorDumbrăveanu: Familiile vulnerabile vor primi până la 4.000 lei per copil
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.