Organizația Veteranilor din municipiul Soroca solicită sediu de la Primărie

0
35

Membrii Organizației Veteranilor de război și muncă din municipiul Soroca solicită de la primărie să li se ofere un sediu, aceasta în condițiile în care se întâlnesc de două ori pe săptămână, iar pentru aceasta este nevoie să închirieze sau să caute spațiu. Ieri, în cadrul întrevederii cu viceprimarul municipiului, Mihail Grabciuc, oamenii în etate au menționat că au multe nevoi și că ar fi binevenit un ajutor material pentru veterani.

“Organizația activează din luna octombrie a anului 2015. Până în prezent nu avem un loc unde ne-am putea aduna. Până acum, am stat la gazdă, pot spune astfel, la sediul Asociației slavone”, spune președintele Organizației veteranilor din municipiu, Nicolae Pîslaru.

După spusele dumnealui, anterior s-a adresat către primarul minicipiului, Victor Său, și li s-a oferit posibilitatea să se întrunească în clădirea unde activează Direcția Gospodăriei Locativ-Comunale. “Acolo este nevoie de a fi efectuate lucrări de reparație, dar ne convinea. Are o sală mare, unde încap peste 100 de persoane”. Însă propunerea nu a fost susținută de către consilierii municipali.

Viceprimarul Mihail Grabciuc a remarcat faptul că “atunci când este nevoie, primăria vine cu un ajutor sau susținere în măsura posibilităților, atât cât permite bugetul. Vom ridica această întrebare din nou în cadrul Consiliului municipal. Personal, nu pot lua la moment nici o decizie”.

Eugenia Maxian, pensionară, susține că l-ar găsi mai ușor pe președintele organizației dacă ar avea un loc permanent de lucru.

“La întrunirile noastre discutăm cine are nevoie de ajutor, ne vizităm reciproc. Din cauza că nu avem sediu, atunci când primim ajutoare materiale, nu avem unde le descărca și acestea pot fi furate”, afirmă Anastasia Șaitanova, pensionară.

Menționăm că Organizația Veteranilor din municipiul Soroca are în componența sa în jur de 480 de membri.


Articolul precedentȘoferii sunt nemulțumiți de rezultatele concursului pentru deservirea rutelor de transport urban
Articolul următorRuta „Soroca-Iampol”: astăzi… UTOPIE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.