Și la Soroca s-au plantat puieți

0
56

În ultima sămbătă a lunii octombrie pe întregul teritoriu al țării a fost marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră”. La această campanie s-a alăturat și efectivul Penitenciarului Nr.6 din Soroca, care a fost mobilizat pentru a desfășura lucrări de salubrizare și amenajare a teritoriului instituției, cât și a celui aferent, unde au fost plantați puieți.

În acest sezon, autoritățile publice locale de nivelul întâi și doi vor planta peste 250 mii de puieți, potrivit Ministerului Mediului. În acest scop, raionul Soroca a primit 1500 de puieți. Vezi lista AICI.

Ca și în anii precedenți, Ministerul Mediului a alocat din Fondul Ecologic Național mijloace financiare pentru procurarea puieților, care au fost repartizați pentru plantare în toate raioanele republicii.

Începând cu anul 2011, Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră” se marchează în ultima sâmbătă a lunii octombrie a fiecărui an.

Scopul principal al campaniei, este îmbunătăţirea situaţiei ecologice din republică, stării fondului forestier şi asigurarea respectării drepturilor şi obligaţiunilor constituţionale ale cetăţenilor Republicii Moldova, privind protecţia mediului înconjurător.


Articolul precedent”Cine este responsabil de siguranţa pietonilor în cadrul primăriei?”
Articolul următorFC “Dava”: încă o înfrângere la scor de hochei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.