Săpături în parcul din zona Cetății Soroca

0
68

În parcul din preajma Cetății Soroca va fi instalat un sistem de irigație prin aspersiune. La moment se desfășoară lucrările de instalare a conductei de apă, activitățile fiind parte a proiectului „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca”, al cărui aplicant este Consiliul raional Soroca.

Tatiana Robu, manager de proiect, ne-a informat privitor la pașii de implementare a acestuia. “În luna august a fost elaborat proiectul tehnic pentru aceste lucrări. După care a fost organizat concursul privind achiziționarea lucrărilor de instalare a sistemului de irigare, iar la 6 octombrie a fost semnat contractul de executare. Actualmente se desfășoară lucrările de instalare a sistemului de irigare prin aspersiune în parcul de lângă Cetatea Medievală Soroca”.

În cadrul proiectului dat au loc și alte activități, cum ar fi programul de formare pentru agenții economici din orașul Soroca cu genericul „Managementul Structurilor de Primire Turistică”. Activitatea a avut loc recent și s-a axat pe „Strategii de comunicare eficientă în mediul de afaceri turistic”.

Administrația publică locală, alături de parteneri, își propune prin intermediul acestui proiect amenajarea zonei de agrement din preajma cetății medievale, în acest fel promovând turismul și contribuind la creșterea economică a localității.

Proiectul „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca” este co-finanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici” al „Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale din Republica Moldova”, implementat de către Solidarity Fund PL.

Valoarea totală a proiectului constituie 563 250 lei, dintre care 450 000 lei este sub formă de grant, iar 113 250 lei reprezintă contribuția Consiliului Raional Soroca.

Partenerii proiectului sunt Primăria orașului Soroca, Asociația de romi ”Bare Romi”, Inspecția Ecologică Soroca, Inspectoratul de Poliție Soroca și Direcția Gospodăriei Locativ-Comunale Soroca.

Citește articolul precedent la tema dată AICI


Articolul precedentPericol de Pestă Porcină Africană
Articolul următorUn copil de nouă ani a fost curentat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.