Copiii din Schineni primesc un nou teren de joacă din fonduri europene / VIDEO

0
265

Astăzi, satul Schineni a sărbătorit „Ziua Diasporei” pe teritoriul Instituției de Educație Timpurie (IET) Schineni, în cadrul a două proiecte importante dedicate copiilor din sat: „Amenajarea terenului de joacă la grădinița de copii” și „Oportunități de dezvoltare pentru copiii din IET Schineni”.

Vizitatorii au fost întâmpinați cu tradiționala pâine și sare de copiii grădiniței, un gest simbolic de ospitalitate. Apoi au urmat cântece și poezii pregătite de cei mici, care i-a încântat pe toți cei prezenți. Educatorii au adresat cuvinte de mulțumire atât comunității, diasporei, cât și finanțatorilor care au făcut posibil acest proiect.

Un moment aparte a fost binecuvântarea terenului de joacă de către preotul satului, care a oferit o rugăciune pentru protecția copiilor și pentru prosperitatea locului.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește” (DAR 1+3), ediția 2024, și susținut de Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, prin intermediul Asociației GAL „Colinele Nistrene”. Prezența membrilor comunității, reprezentanților diasporei și finanțatorilor a demonstrat, încă o dată, puterea colaborării și a sprijinului venit din exterior.


  • ETICHETE
  • DC
Articolul precedentГруппа в Телеграме, ущемляющая достоинство женщин в Молдове
Articolul următorCentrul de Creație al Copiilor și Adolescenților „Speranța”: Un sfert de secol de educație artistică pentru tinerii din Soroca / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.