Un preot a fost condamnat de Judecătoria Soroca pentru conducerea în stare de ebrietate a automobilului

0
346

Un preot din raionul Drochia a fost condamnat la 150 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității și i s-a anulat dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului. Judecătoria Soroca a pronunțat sentința la 1 octombrie 2024, după ce parohul a fost oprit la 1 august 2024 de către poliția rutieră, în apropierea satului Șolcani.

La momentul opririi, acesta se afla la volanul unui autovehicul și, fiind suspectat că ar fi sub influența alcoolului, a fost supus testării cu un aparat alcooltest. Testul a relevat o concentrație de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat, ceea ce constituie o stare avansată de ebrietate conform legislației Republicii Moldova. În cadrul audierilor, preotul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice în satul Țepilova, apoi s-a urcat la volan și a cooperat cu autoritățile pe parcursul procedurilor legale. El a solicitat judecarea cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, fără obiecții la acestea, și și-a exprimat regretul pentru fapta comisă.

Avocatul său a cerut ca instanța să nu aplice pedeapsa complementară de anulare a permisului de conducere, invocând faptul că acesta este paroh și are nevoie de vehicul pentru activitățile sale, dar și pentru a-și susține familia numeroasă. Cu toate acestea, instanța a decis că anularea permisului este necesară, având în vedere gravitatea faptei și riscul pentru siguranța publică.


Articolul precedentNatalia Mazur a câștigat concursul pentru șefia Centrului de Sănătate Soroca
Articolul următorHoroscopul zilei de joi, 3 octombrie 2024: Pe Gemeni îi așteaptă o călătorie destul de neplăcută, iar Scorpionii se vor simți descurajați
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.