Un minor a fost condamnat de Judecătoria Soroca pentru omorul de la Șolcani

0
2115
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA
sursa: www.bing.com, Imagine generată de IA

Judecătoria Soroca a publicat sentința în cazul omorului din această vară de la Șolcani. În acest caz sunt doi învinuiți, dar cauza celuilalt tânăr a fost disjunsă (DEX – a despărți două litigii care fuseseră unite, spre a le cerceta și soluționa în mod separat). Astfel instanța a constatat că cei doi tineri care au intrat în gospodăria unui consătean, cel puțin în cazul unuia dintre ei, exista intenția clară de a-l omorî.

Aceștia, pe la ora trei noaptea, au aruncat pietre pe acoperișul casei, iar când stăpânul a ieșit, l-au luat la bătaie “cu o deosebită cruzime i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu pumnii și picioarele în regiunea abdominală și a cutiei toracice în rezultatul cărora, victima a decedat. Moartea victimei a survenit în rezultatul șocului hemoragic ca rezultat al hemoragiei acute masive intra-abdominale pe fundal de traumă toraco-abdominală cu ruptura splinei”.

Inculpatul minor a solicitat ca judecata să aibă loc pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, indicând că recunoaște săvârşirea faptelor indicate în rechizitoriu. În instanță condamnatul a menționat că în această vară, a mers noaptea la victimă împreună cu doi băieți, după ce au aruncat cu pietre pe acoperiș, au intrat prin poarta din
spatele grădinii. Unul dintre ei a renunțat și a plecat, între timp stăpânul casei a ieșit cu un topor în mână și a întrebat cine este acolo. Celălalt l-a lovit cu piciorul în spate, iar stăpânul casei s-a speriat și a fugit spre un teren îngrădit. Victima a fost lovită cu pumnul în zona maxilarului și a căzut jos. Au urmat și alte lovituri din partea ambilor, în zona feței, a coastelor și a piciorului. După ce au văzut că bărbatul bătut este inconștient, unul dintre băieți a mers la fântână după apă, celălalt l-a dezbrăcat de lenjeria intimă. După ce l-au stropit cu apă peste față, au da foc lenjeriei. Inculpatul a mai menționat că nu a avut nici un motiv personal de a-l bate pe consătean, iar acolo a mers la solicitarea unor amici, frații cărora fuseseră fugăriți anterior cu toporul de acel bărbat. La dezbrăcat și a dat foc hainelor doar pentru a ascunde urmele crimei. Tânărul a mai spus că au mers la acesta doar pentru a discuta, și nicidecum pentru a-l omorî. Când au plecat, victima era conștientă, iar despre decesul victimei a aflat ulterior de la bunelul său.

Unul dintre băieți care au mers spre gospodăria victimei (cel care a refuzat să intre) a declarat că a mers cu cei doi, fiindcă era în direcția în care avea nevoie să plece, iar prietenii i-au spus că merg să-l bată pe acel consătean. Le-a zis să se liniștească și plece acasă, fiindcă nu a fost ascultat, el a plecat mai departe. 

Instanța a hotărât ca minorul să fie recunoscut vinovat şi i s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare pe un termen de șapte ani și șase luni, cu executarea pedepsei în penitenciarul pentru minori. Acesta trebuie să achite în beneficiul statului 7618 lei, iar familiei victimei un prejudiciu moral în mărime de 150 mii lei. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.


Articolul precedentBucură-te de florile primite pe 8 Martie: Sfaturi pentru păstrarea și înmulțirea lor
Articolul următorGrafitex: Calitate și Confort într-un Design Modern pentru ușile și ferestrele voastre/PUBLICITATE
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.