Maria Pînzari: „Am încercat să demonstrăm bunăvoința noastră și ospitalitatea instituției”

0
270

Astăzi, 14 decembrie 2022, în incinta Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca, a avut loc evenimentul de lansare a Subproiectului Instruirea modernă – atribut al succesului profesional. Galina Rusu, Secretar de Stat, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, a fost oaspetele de onoare. La fel au fost și alți reprezentanţi din cadrul instituțiilor de educație timpurie, de învățământ primar. La eveniment, a fost prezentă și doamna Angela Mușenco, reprezentat al Direcției de Învățământ, cadre didactice din instituții, elevi care profesează la specialitatea cu profil pedagogic. Colectivul coregafic „Nistrenii”, au bucurat ochii și auzul publicului. 

„Cei prezenți la eveniment, au fost salutați de doamna directoare. După care, copiii cu profil pedagogic, și-au prezentat mesajele motivante. Am avut un copil, reprezentant al unei grădinițe, care a adus un mesaj oaspeților noștri de onoare, ca să demonstreze productivitatea acestui proces educațional. Implicarea elevilor a constat în: a demonstra importanța obținerii acestui subproiect, cu privire la dotare, atât cu bunuri cât și unele lucrări de reparație, instalare și schimbare a unor elemente din cadrul a patru laboratoare care sunt preconizate pentru renovare cu echipament școlar, cu echipament tehnic și mobilă. La fel în cadrul acestui proiect, conducătorii muzicali vor primi și instrumente noi”, ne-a povestit Maria Pînzari, manager de proiect.
Două eleve de la specialitate educație timpurie, îmbrăcate în haine naționale, întâmpinau oaspeții cu pâine și sare. Activitatea de astăzi, este abia începutul unui drum frumos. Timp de 24 de luni, vor fi implementate și mai multe activități.
„Am încercat să demonstrăm bunăvoința noastră și ospitalitatea instituției. Mereu când avem oaspeți, suntem bucuroși, cu ușile deschise dar și cu sufletele în același timp ca să-i primim”.
Conducătorii muzicali ai Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, au dat start deschiderii acestui eveniment. Au intervenit pe parcus, și tot ei, au fost și cei care au încheiat cu un succes și măiestrie profesională această manifestație.
Vă reamintim că, Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca a devenit unul dintre colegiile cu profil pedagogic, beneficiar direct al Proiectului, care a înaintat dosarul de solicitare, fiind susținut financiar de către Banca Mondială în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Articolul precedentGheorghe Găină la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Articolul următorAstăzi și următoarele două zile vom avea ploi și lapoviță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.