Pisicile dorm, în medie, 15 ore pe zi și unele dintre ele pot dormi chiar și 20 de ore. Puii de pisică și pisicile în vârstă tind să doarmă mai mult decât adulții. Te-ai întrebat vreodată ce cauzează acest fenomen?
Sunt prădători nocturni
Pisicile sunt cele mai active de la apus până la răsărit, pentru că sunt prădători nocturni. Din moment ce mare parte din activitatea lor are loc noaptea, felinele dorm o mare parte a zilei.
Conservă energie
Pisicile au corpul unui prădător, adaptat la alergat și vânat (în special noaptea). Felinele mai mari, precum leii, au un ciclu similar in timpul zilei.
Vânatul prăzii necesită un consum foarte mare de energie. Chiar dacă singurul lucru pe care îl vânează pisica ta domestică e jucăria cu pene, corpul ei a fost creat pentru a conserva energia.
Sunt vigilente
La fel ca oamenii, pisicile au un somn ușor și profund. Atunci când pisica ta doar moțăie (ce durează în jur de 15-30 de minute), își va poziționa corpul astfel încât să poată sări în caz de pericol.
Somnul profund durează în jur de cinci minute, după care pisica se va întoarce la moțăit. Acest tipar continuă până când se trezește.
Sunt afectate de vreme
Comportamentul pisicilor poate varia în funcție de rasă, vârstă, temperament, sănătate etc, însă experții au observat că felinele tind să doarmă mai mult dacă plouă sau e frig afară.
Se pot adapta
Chiar dacă pisicile preferă să fie active noaptea, se adaptează foarte ușor. Daca felina ta observă că va petrece mai mult timp cu tine dacă doarme noaptea și e trează ziua, iși va ajusta tiparul de somn.
Sursa: digi-animalworld.tv