Țiglăul din Cremenciug – atmosferă montană la doi pași de Soroca

0
626

Între Rudi și Soroca, deasupra satului Cremenciug, se înalţă o stâncă de toată frumuseţea, botezată de localnici “Ţiglău” iar de cercetători “Colina Casca”. Stânca de pe moşia satului are o înălţime de peste 100 de metri deasupra Nistrului şi este un loc de odihnă pentru băştinaşi, dar şi pentru oaspeţi. Ce-i drept, nu mulți știu de acest loc.
Spre vârful stâncii sunt cel puţin trei căi de acces: una dinspre fosta mahala a răzeşilor, deasupra Văii Izvoarelor, alta pe de-a dreptul prin pădurice şi cealaltă dinspre Sobari.

Cei care vor să o ia pe de-a dreptul merg prin păduricea de la capătul satului. Deşi urcuşul nu este floare la ureche, cum s-ar părea la început de cale, în schimb panorama văzută de pe culmile stâncii merită tot efortul. Chiar şi iarna culoarea verde predomină datorită coniferelor şi muşchilor ce apar peste tot. Întreaga deplasare spre piscul stâncii, aflarea în mijlocul naturii, dar şi coborârea este pentru mulți o aventură de neuitat. Aici puteți savura împreună cu prietenii frumusețea naturii departe de zgomotul civilizației.


Articolul precedentTrei filme perfecte pentru weekend / VIDEO
Articolul următorÎncadrarea romilor în câmpul muncii, inclusiv în domeniul public, ar putea fi mai facilă
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.