De ce Primăria Soroca a plantat arbori de catalpa de 2000 lei fiecare, dar nu de alte specii mai ieftine?

0
783

Recent primăria a plasat un comunicat referitor la plantarea arborilor de catalpa, pentru toți cei care sunt indignați de costul copacilor și de ce anume aceasta specie, venim cu o precizare: având experiența anilor trecuți când au fost plantați copaci și arbuști și de alte specii, de exemplu toamna trecută au fost sădiți circa 100 puieți de mesteacăn, dintre care doar 5 au rezistat condițiilor climaterice, iar restul s-au uscat, s-a decis să fie plantați această specie de arbori.

Tot anul trecut, în preajma stadionului municipal, au fost plantați astfel de copaci și toți s-au prins, chiar și cei care au fost roși de niște capre au fost salvați, s-au uscat doar trei, care anul acesta au fost înlocuiți. La procurarea arborilor de catalpa primăria a primit o garanție că arborii nu sunt pretențioși, mai mult ca atât, copacii aveau deja rădăcina formată și acoperită cu sol, fapt ce ajută ca arborii să se prindă mai ușor și mai sigur. Și să nu uităm și de seceta din acest an, care a complicat situația, iar pentru ca arborii să fie udați Secția de Amenajare utilizează circa 100 tone de apă pe săptămână și ca să nu fie făcute cheltuieli în plus, apa este luată din râulețul Racovăț. De asta primăria caută soluțiile optime și chiar îndeamnă sorocenii să mai dea câte o mână de ajutor, și să se implice la lucrările de salubrizare și de amenajare a municipiului.

Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca


Articolul precedentLa Soroca încep lucrările de reabilitarea a Muzeului de Istorie și Etnografie
Articolul următorTrei filme pe care le poți viziona în zilele de odihnă / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.