Amendă de până la 9000 lei sau muncă în folosul societății pentru acei care propagă războiul și simbolurile lui

0
737

  Ieri, 7 aprilie, legislativul de la Chișinău a adoptat un  amendament la Codul Contravențional prin care se interzic pe teritoriul Republicii Moldova simbolurile  care propagă războiul, printre acestea „Z”, „V” sau panglica Sfântul Gheorghe.

De acum înainte, persoanele care propagă războiul și simbolurile lui riscă amendă de 9000 lei, pentru persoanele fizice și 18000 lei, pentru persoanele juridice sau  muncă neremunerată în folosul comunității până la 60 de ore.

Să mai menționăm că a fost modificată noțiunea de activitate extremistă. În noua formulă va fi „etalarea, confecționarea, răspândirea precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor or simbolurilor fasciste, atributelor or simbolurilor național socialist naziste, atributelor or simbolurilor unor organizații extremiste, atributelor or simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni”. Prin atribute și simboluri general cunoscute se înțeleg drapelele, benzile și panglicile colorate/de conștientizare (banda bicoloră negru-portocaliu), emblemele (elemente grafice, litere sau cifre și combinații ale lor), insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum și orice alte asemenea însemne.


Articolul precedentPaul Graham, ambasadorul Franței în Republica Moldova, a efectuat o vizită la Soroca
Articolul următorMinisterul Sănătății a raportat alte 3.359 cazuri de infectare și cinci persoane decedate, din cauza COVID-ului
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.