7 motive pentru care zmeura este o gustare potrivită. Efectele nebănuite asupra creierului

0
106

Zmeura este bună pe tot parcursul anului, fie că este proaspătă sau congelată. “Pietricelele prețioase” nu sunt doar delicioase, ci sunt și printre cele mai sănătoase, potrivit publicației ziare.com.

Zmeura are o mulțime de nutrienți

O cană de zmeură asigură peste 50% din ținta minimă zilnică pentru vitamina C, care susține imunitatea și sănătatea pielii și ajută la producerea de colagen. Zmeura conține, de asemenea, mangan și vitamina K, care ambele joacă un rol în sănătatea oaselor. Și furnizează cantități mai mici de vitamina E, vitamine B, magneziu, cupru, fier și potasiu.

Zmeura are un conținut scăzut de zahăr

Zmeura este, de asemenea, unul dintre fructele cu cel mai puțin zahăr. O cană proaspătă are undeva la doar 5 grame, comparativ cu aproximativ 20 de grame câte se găsesc într-un măr mediu. Acest lucru face ca zmeura să fie o opțiune excelentă pentru oricine.

Bogată în antioxidanți anti-îmbătrânire

Zmeura are puteri antioxidante. Acești compuși de protecție a sănătății au fost legați de rate mai scăzute de boli de inimă, cancer, diabet și obezitate.
Antioxidanții din zmeură ajută, de asemenea, la reducerea inflamației, un declanșator cunoscut al îmbătrânirii premature. Substanțele naturale de protecție din zmeură sunt, de asemenea, legate de o mai bună reparare a ADN-ului și de blocarea enzimelor care declanșează durerea de artrită.

Zmeura te poate proteja de cancer

Antioxidanții din zmeură și compușii antiinflamatori sunt asociați cu protecția împotriva cancerului prin reducerea reproducerii celulelor canceroase.

Cu toate acestea, cercetările arată că fitonutrienții din zmeură, cum ar fi elagitaninele, pot ajuta efectiv la uciderea celulelor canceroase prin semnalarea apoptozei sau a morții celulare programate.

Zmeura este bogată în fibre

O cană de zmeură conține 8 grame impresionante de fibre alimentare, o treime din obiectivul minim zilnic. Acest conținut ridicat de fibre reduce conținutul net de carbohidrați al zmeurii la aproximativ 7 grame per cană (deoarece corpul nostru nu este capabil să digere și să absoarbă fibrele).
Acea fibră contribuie, de asemenea, la sațietate, elimină zahărul din sânge prin încetinirea digestiei și susține o bună sănătate digestivă. Fibrele de zmeură ajută, de asemenea, la înflorirea bacteriilor intestinale benefice. Acestea din urmă sunt legate de o imunitate mai puternică și de o dispoziție mai pozitivă.

Zmeura te poate ajuta la prevenirea diabetului

Un nou studiu de la Institutul de Tehnologie din Illinois a repartizat aleatoriu 32 de adulți cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani la trei mese de mic dejun. Fiecare masă a fost similară în calorii și macronutrienți, dar aveau dimensiuni diferite de porții de zmeură roșie congelată: o masă nu conținea zmeură, a doua a inclus o ceașcă, iar a treia a furnizat două căni.
Cercetătorii au descoperit că pentru cei care erau expuși riscului de diabet, consumul de zmeură a redus cantitatea de insulină necesară pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge. De fapt, zahărul din sânge a fost mai scăzut la cei care au mâncat două căni de zmeură roșie, comparativ cu cei care nu au mâncat niciuna.

Zmeura te ajută și pentru o memorie bună

Zmeura ajută la combaterea stresului oxidativ, care este în esență un dezechilibru între producția de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a lupta împotriva efectelor nocive ale acestora.
Deoarece stresul oxidativ este un factor cauzator în boli precum Alzheimer și Parkinson, zmeura este un aliment de top care susține creierul.
De asemenea, s-a demonstrat că flavonoidele din fructe de pădure ajută la îmbunătățirea coordonării, a memoriei și a dispoziției.
Și fructele de pădure ajută la „îngrijirea” generală a creierului prin eliminarea proteinelor toxice legate de disfuncția creierului.


Articolul precedentÎn raionul Drochia au fost văzuți doi elani. Vezi ce s-a întâmplat cu aceștia
Articolul următorDacă angajații din sectorul privat vor primi un ajutor unic de 3000 de lei, cei din sectorul privat depind de potența financiară a angajatorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.