15 localităţi din raion fără curent electric

0
18

Ploile torenţiale şi rafalele de vânt puternice din aceste zile au lăsat fără energie electrică 15 localităţi din raionul Soroca. La scurt timp după incidentul de ieri, 14 iunie, alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.

Despre aceasta ne-a comunicat Igor Brighidin, inspector al Direcţiei Situaţii Excepţionale din Soroca.

Mai multe sesizări la Observatorul de Nord au parvenit de la locuitorii oraşului Soroca, care încearcă să facă faţă fenomenelor naturale şi mai ales copacilor ce riscă să cadă în curte sau peste casele de locuit. Până la acest moment, nu sunt înregistrate asemenea cazuri, potrivit lui Igor Brighidin.

Astăzi, pe mai multe străzi din oraş s-au format râuleţe de apă care au îngreunat circulaţia cetăţenilor. În mare parte aceştia sunt nemulţumiţi de gropile de pe unele străzi, care pe timp de ploaie creează mari bătăi de cap şoferilor, dar mai ales trecătorilor.

Reamintim că, vremea instabilă a făcut ravagii în mai multe localităţi din ţară, provocând mari pagube, inclusiv sunt înregistrate şi victime. Ieri, 14 iunie, o femeie a decedat după ce a fost strivită de un copac pe strada Vasile Lupu din Chişinău. De asemenea, au fost înregistrate cazuri de inundaţii a locuinţelor, a culturilor agricole şi de distrugere a altor bunuri materiale.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ploile vor înceta începând de mâine, 16 iunie.

Doina Alexei

Articolul precedentOdată erau scări, acum doar denumire…
Articolul următorŞi-au unit forţele împotriva şoferilor chercheliţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.