10 perechi de mâini și 30 de tone de cărbune pentru ca sorocenii să aibă flori de sărbători / VIDEO

0
10389

De ani buni, familia Sochircă, prin muncă și pasiune, au reușit să construiască un mic imperiu al florilor în Dubna. Totul a început cu nora lor, Lilia, care a adus în familie tradiția  de cultivare a florilor în sere. Harnici și cu o profundă iubire pentru frumos, familia Sochircă a îmbrățișat această ocupație și a dezvoltat-o. În cele 8 sere pe care le dețin acum, munca nu stă pe pauză nici măcar pentru o clipă.

Primele în acest sezon sunt florile de primulă, ne povestește domnul Andrei Sochircă.

Bulbii de lalele îi cumpărăm din Olanda și îi răsădim în ianuarie. Facem focul și așteptăm să crească și să înflorească. Le recoltăm și îi depozităm într-o cameră la întuneric, la temperaturi mai scăzute. În acest an, prețurile vor fi la fel ca și anul trecut. Acum, la piață, prețul unei lalele este de 20 de lei.

Pe lângă lalele și primule, în serele familiei Sochircă, am descoperit și superbele flori de ciclamen. Ghivece cu ciclame, colorate în alb, roșu sau violet, ne-au furat imediat privirile în momentul în care am pășit pragul serei.

Grija bunelului Andrei este să-i obișnuiască și pe nepoți cu munca, fiind convins că principiul “cine nu lucrează, nu mănâncă” este cel mai bun în educație. Astfel, copiii încă de mici sunt învățați să execute cele mai simple lucrări, să pună, de exemplu, câte o semință cu penseta în pământ.

Nepoțica Iasmina este elevă în clasa a III-a. După lecții, de obicei, își ajută părinții și bunicii la muncă în sere. Din toate florile, cele mai dragi pentru ea sunt lalelele. Îi place să meargă la piață și să vândă buchețele de flori.


Articolul precedentCe se schimbă în procedura de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni?
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 14 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.