Ziua Internațională a Romilor sărbătorită la Soroca / VIDEO

0
382

Astăzi, în sala mică a Palatului de Cultură din Soroca a fost sărbătorită Ziua Internațională a Romilor. Evenimentul a fost organizat de Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Soroca în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca. La eveniment au fost prezenți oficialități de nivel național și local.

Sărbătoarea a continuat cu un mini concert etnofolcloric care a fost prezentat de Ansamblul de dansuri “Soroceanca” de la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca. Acesta a inclus cântece și dansuri ce reflectă bogăția folclorului etnic, tradițiile și specificul cultural al comunității rome.

Ziua Internațională a Romilor este sărbătorită pe 8 aprilie în fiecare an și marchează recunoașterea și promovarea culturii, istoriei și contribuțiilor comunității rome la diversitatea culturală și socială a lumii. Această zi are ca obiectiv principal sensibilizarea opiniei publice cu privire la drepturile și nevoile populației rome, combaterea stereotipurilor și discriminării, precum și promovarea integrării lor sociale și economice.

Originea acestei zile este legată de primul Congres Mondial al Romilor, care a avut loc în Londra în 1971 și a fost organizat de Comitetul Mondial al Romilor. De atunci, Ziua Internațională a Romilor a devenit un moment important pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă această comunitate și pentru a promova respectul și înțelegerea între diferitele grupuri etnice.

În această zi, diverse evenimente și activități sunt organizate în întreaga lume pentru a celebra cultura și tradițiile romilor, pentru a evidenția contribuțiile lor la societate și pentru a aduce în discuție aspectele legate de drepturile omului și incluziunea socială a acestei comunități.


Articolul precedentAcces mai ușor la medicamente: beneficiile sistemului e-Rețetă pentru pacienți
Articolul următorCum faci lasagna de post. Iese mai bună decât cea cu carne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.