YouthPEER Game la Soroca: cine-l joacă, de ce și cum? / VIDEO

0
724

Jocul YouthPEER Game este jucat de către tinerii din Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, datorită suportului Y-PEER Moldova. YouthPEER Game este o modalitate interactivă de a învăța prin joc despre emoții și sănătate. Echipa de la Soroca participă la proiectul „Fii informat, protejează-ți sănătatea”, organizat de Y-PEER Moldova.

 

În cadrul proiectului tinerii au fost pregătiți să dezvolte spații sigure de învățare și au discutat cum să fie rezilienți în situații de criză. După ce au creat un spațiu sigur de învățare în colegiu, echipa a primit și un boardgame în limba română și limba rusă, YouthPEER Game. Prin joc tinerii învăța despre emoții și sănătate. YouthPEER Game are 4 runde de joc și îi provoacă pe tineri să-și cunoască și înțeleagă emoțiile, să învețe cum să aibă grija de sănătatea lor mintală și reproductivă.

Jocul a fost dezvoltat de către echipa Y-PEER Moldova în cadrul proiectului „Fii informat, protejează-ți sănătatea”, în 2 limbi, limba română și limba rusă. Astfel jocul este accesibil pentru tinerii refugiați din Ucraina, care participă la activitățile educaționale din colegiu și sunt integrați în comunitate. Învățarea prin joc despre sănătatea mintală și reproductivă dezvoltă tinerilor empatia și înțelegerea între ei.

 

Proiectul „Fii informat, protejează-ți sănătatea”, implementat de AO Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Republica Moldova (Y-PEER Moldova) cu susținerea International Rescue Committee (IRC) în perioada octombrie 2022 – iunie 2023.

Reportaj realizat în cadrul studioului pentru tineri MoJo, de la „Observatorul de Nord”, dacă vrei să faci parte din echipa noastră, ne poți scrie AICI. Reporter MoJo: Varvara Pereteatcu


Articolul precedent26 de participanți au concurat la concursul raional „Poezia – trăită, simțită, ascultată” / VIDEO
Articolul următorNadejda Leontoe: „Am învățat de la mama să coc pască acasă, în cuptor” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.