Vrăjiți de pitorescul Vărăncăului

0
356

Cei care cred că peisajele pitorești de pe Nistru se termină în orașul Soroca, se înșeală. La fel de frumoase și atrăgătoare sunt și cele aflate mai jos de municipiu. Unul dintre acestea este la Vărăncău, loc în care Nistrul formează o cotitură bruscă și pare că începe să curgă la deal. Meandrul este unul pitoresc, nu în zadar băștinașii se mândresc cu aceste locuri, iar musafirii rămân copleșiți de frumusețea zonei.

Unii preferă să facă fotografii jos, la poalele stâncii roș-gălbui, dar sunt și din cei care nu se lasă până nu ajung în vârful stâncii. Acolo sunt câteva locuri făcute parcă pentru selfie-uri, iar Nistrul pare un pârău mic ce nu știe pe unde s-o mai apuce. Cei care au obosit sau vor să se răcorească un pic pot întreba de la localnici unde se află vestitele izvoare din Vărăncău. Astfel puteți gusta din apa acestora care se zice că este altfel decât a izvoarelor din alte localități.

CITIȚI ȘI:

Soroca: ținut cultural – Bine ați venit la Vărăncău! /VIDEO

Peisajele din Vărăncău – În aventură… cu Augustin / VIDEO

Articolul precedentDoi soroceni au evoluat cu succes la Campionatul Republicii Moldova la Sambo / VIDEO
Articolul următorVeverița – curiozități și lucruri uimitoare despre acest animal simpatic
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.