,,Viscol Puternic” la Schineni

0
78

Astăzi, pe teritoriul comunei Schineni a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Viscol Puternic”. Potrivit scenariului prestabilit, în urma Vicolului în s. Schineni au fost deteriorate  liniile de curent electric, legătură telefonică, au fost înregistrate mai multe gospodării avariate, drumuri îngreunate la fel şi un accident rutier, informează Direcția Situații Excepționale Soroca, într-un comunicat .

Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

Potrivit sursei, la antrenamentul dat toate formaţiunile protecţiei civile a primăriei au avut posibilitatea de a demonstra capacităţile atît practice cît şi teoretice, de intervenţie şi de acordare a primului ajutor medical sinistraţilor. Dat fiind faptul că în urma viscolului întreaga localitate a rămas fără legătură telefonică de către echipa de transmisiuni a fost inştiinţată populaţia prin intermediul clopotului de la biserică, şi a curierilor la fiecare gospodărie în parte.

 

002_1

 

Echipa de salvare au  evacuat din zona afectată atît sinistraţii cît şi bunurile materiale, la fel au efectuat lucrări de tracţiune a mijloacelor de transpor blocate în zăpezi, echipa sanitară a primăriei a acordat primul ajutor medical la doi  sinistraţi care în urma acidentului rutier sau ales cu diferite traumatisme severe, echipa de menţinere a ordinei publice au acţionat conform obligaţiunile sale ,au încercuit zonele afectate, în timpul lucrărilor de salvare au  reţinut un infractor care a încercat să sustragă un televizor dintr-o locuinţă străină. De către echipa de stingere a incendiului a fost lichidat incendiul care s-a produs într-o casă de locuit. O atenţie deosebită a fost acordată persoanelor în etate şi singuratice.

003_1

 

Toate persoanele sinistrate au fost evacuate şi cazate la punctul de cazare  care este amenajat în incinta clubului din localitate.

La fel a fost verificat nivelul de pregătire a elevilor şi a corpului didactic de la gimnaziul din sat. În timpul orelor elevii au demonstart principalele reguli de comportament în caz de cutremur, şi în mod organizat la comanda profesorilor toţi elevii au fost evacuaţi.

Este de menţionat faptul că în conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2005 ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile” de la începutul anului curent pe teritoriul raionului Soroca au fost desfăşurate nouă aplicaţii în primării. Următoarea aplicaţie va avea loc în s. Ocolina.

Articolul precedentRezultate remarcabile pentru sportivii de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca
Articolul următorIurie Chirinciuc: “Până în prezent fondul rutier a fost distribuit pe criterii politice”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.