(video) Șezătoare ca pe timpuri la Racovăț

0
200

Sărbătorile de iarna pornesc de la sfântul Apostol Andrei. Astfel, startul a fost dat și la Gimnaziul Racovăt, la 12 decembrie, când s-a petrecut o șezătoare cu genericul “ De la lume adunate, la Andrei depanate“.

Evenimentul a adunat la un loc elevii, profesorii, dar și părinți. Partea festivă a evenimentului a fost organizată și prezentată de membrii Consiliului de Elevi al gimnaziului, ghidați de învățătoarea Veronica Șoimu, directorul adjunct pentru educație în instituția de învățământ. S-au implicat activ în realizarea evenimentului mai mulți părinți, membri ai Comitetului Părintesc, care susțin întotdeauna activitățile organizate la școală: Braesco Galina – președinta CP, Slivinschi Anastasia, Borozan Stela, Tapu Ana, Bulgac Maria, Graur Angela, Benzari Anastasia, Istratii Galina, Mitrofan Maria, Sandu Galina, Andries Lucia, Mitrofan Galina.

Astfel, împreună au reușit să adune și să reconstruiască acele momente indispensabile, prezente la șezătorile de pe timpuri: cântece, glume etc. Iar fetele bune de măritat s-au vrăjit ca să-și afle ursitul. Atmosfera unei șezători veritabile a fost întregită și de decorul bine pus la punct: covoare moldovenești, prosoape brodate, costume populare.

sursa video: facebook – Tatiana Ciobanu

Oaspeti frumoși la chip și la suflet au venit șa șezătoare de la Racovăț: ansamblul folcloric “Floare de noroc “ din sat. Volovita, conducator Gâlca Valentina, care au bucurat lumea adunată cu un program de cântece frumoase. De asemenea, au contribuit financiar la organizarea evenimentului  primara satului, Fedco Oxana și antreprenoarea Andronic Raisa.

Timp de doua ore cei prezenți au trăit clipe frumoase și interesante. Generația tânără a simțit sufletul tradițiilor și obiceiurilor din trecut care a rămas ca un tezaur de mare preț, iar cei mai în vârsta s-au întors în anii copilăriei, ani dulci și neuitați.


Articolul precedentSoroceanul  Vitalie Damașcan a marcat două goluri în campionatul Olandei
Articolul următor37.800 de șomeri sunt înregistrați în RM. Nu toți, însă, pot primi ajutor de șomaj.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.