(VIDEO) Rețineri ca în filme la Soroca. La domiciliul membrilor unui grup criminal organizat au fost găsite droguri, bani și 12 telefoane mobile

0
5045

Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat specializat în producerea, contrabanda și realizarea drogurilor în proporții deosebit de mari, care activa în regiunea de nord a țării, în special în raionul Soroca.

Membrii grupului s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Soroca, cu vârste cuprinse, între 20 și 33 ani, trei dintre ei fiind anterior judecați pentru furt, huliganism și circulația ilegală a drogurilor, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul poliția.md.

În cadrul investigațiilor au fost efectuate mai multe achiziții de control prin intermediul investigatorilor sub acoperire, fiind procurate doze de marijuană și hașiș. Un gram de marijuană sau hașiș erau realizate la prețul de la 100 la 200 lei, în dependență de cantitatea procurată de consumatori.

Potrivit polițiștilor, membrii grupării activau conform unei scheme bine stabilite, fiecare având rolul său în realizarea drogurilor de diferit tip, în special hașiș și marijuană.

La 2 iulie curent, au fost efectuate 12 percheziții la domiciliile suspecților, fiind depistate și ridicate peste 250 grame de hașiș,  aproximativ  50 grame de marijuană, un aparat artizanal destinat consumului de droguri, 12 telefoane mobile, semințe de canabis, cântar electric de mici dimensiuni, mijloace bănești 1250 Euro, 12400 lei.

În rezultatul documentării activității criminale ale membrilor grupului au fost reținute 9 persoane, dintre care 7 au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar alte două sunt cercetate în stare de libertate în calitate de bănuiți.

Acțiunile au fost efectuate cu suportul ofițerilor din cadrul Brigăzii de Poliție cu destinație specială „Fulger”.

Dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate, se mai arată în comunicat.

Foto/video: poliția.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.