VIDEO: Primiţi urătorii?

0
135

Câmpia Sorocii a fost şi este bogată în talente autentice, multe dintre care se regăsesc în tradiţionalele ansambluri folclorice, care au menirea să păstreze şi să dezvolte tradiţiile şi obiceiurile populare, să ducă în mase ceea ce se numeşte „Creaţie populară” şi să cultive în generaţiile care vin frumosul.

Unul din colectivele recunoscute în raion şi nu numai este ansamblul folcloric „Ţărăncuţa” din satul Rubleniţa care, în ajunul Sfântului Vasile, a prezentat un adevărat recital în faţa reporterilor „Observatorului de Nord” şi au transmis tuturor cititorilor cele mai frumoase şi calde gânduri cu ocazia Anului Nou 2017. Într-o atmosferă de iarnă autentică, cu obrajii rumeni de frig, dar şi de emoţii, artiştii amatori şi-au îndeplinit cu brio rolul lor de mesageri ai noului an şi de vestitori ai unor vremuri mai bune, după cum se cântă în frumoasele urături şi colinde româneşti.

De 30 de ani „Ţărăncuţa”, în componenţa Lida Dragan, Elena Rotaru, Maria Petcu, Maria Sandu, Maria Biţa, Nina Boţoroga, Maria Leşan, Iulia Cebotari, Elena Cebotari, Timofei Beznos, Grigore Boţoroga, Victor Şuşu, Alexei Luţa, Vasile Costache, Vasile Sandu bucură ochiul şi auzul. „Suntem oameni de diferite vârste şi diferite profesii — pedagogi, educatori, brutari, contabili… şi pe toţi ne uneşte marea dragoste de cântec şi voie bună, povesteşte conducătoarea ansamblului Lidia Dragan. Pe parcursul anilor am evoluat de sute, de mii de ori pe scenele din diferite localităţi ale raionului şi republicii, suntem laureaţi ai mai multor concursuri şi deloc întâmplător purtăm numele de ansamblu-model… Apropo, cel mai răsunător succes al nostru este locul II ocupat la un concurs republican, în urma căruia am câştigat un complet de mobilier pentru Casa de cultură din sat”.

30 de ani ansamblul folcloric „Ţărăncuţa” din satul Rubleniţa este mesagerul Anului Nou!

Pentru a savura din măiestria acestor neîntrecuţi artişti şi a fi pătruns de inegalabila atmosferă de iarnă „ca la Rubleniţa” vă recomandăm să vizionaţi pagina noastră web — observatorul.md şi să vă umpleţi sufletele cu urări marca „Ţărăncuţa”.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-14

Aho! Aho!
Mâine anul se-nnoieşte,
Pluguşorul se porneşte
Şi începe-a colinda…


Articolul precedentSecţia Economie va avea un şef nou
Articolul următorMusafirele albe de la Trifăuţi
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.