VIDEO: Ministrul Educației explică cum vor activa școlile din țară

0
546

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a susținut astăzi un briefing referitor la aprobarea „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ”.

Potrivit ministrului, autoritățile din învățământ au  în față două directive importante: minimizarea riscurilor pentru sănătate și maximizarea oportunităților educaționale ale copiilor.

Pentru a le îndeplini, se vor lua câteva măsuri-cheie, printre care sunt: Organizarea procesului educațional; triajul matinal al elevilor și a personalului, monitorizarea sănătății, echipamentul de protecție individuală etc.

Detalii aflați în imaginile video.

 

Potrivit sursei, cele 1.249 de instituții de învățământ general, inclusiv 23 private și-au ales modelul de învățământ potrivit, dintre cele 7 modele propuse de minister:

 

Modelul 1 a fost ales de 769 de instituții : „Prezența fizică 100% la școală”. Este aplicabil în cazul școlilor, al claselor cu un număr rațional de elevi, în corespundere cu normativele sanitaro-epidemiologice de stat.

 

Modelul 2 a fost ales de 119 instituții : „Învățarea în 2 schimburi” în condițiile contextului pandemic, în cazul școlilor cu mulți elevi, cu multe clase la paralelă, organizarea activităţii educaţionale se poate realiza în 2 schimburi.

 

Modelul 3 a fost ales de 4 instituții : „Învățarea combinată” presupune împărțirea școlii în zile de prezență și în zile de comunicare la distanță: pe rând – o zi se vine la școală, o zi are loc comunicarea la distanță, inclusiv online.

 

Modelul 4 a fost ales 17 instituții: „Învățarea de tip hibrid” presupune împărțirea clasei în două grupe: pe rând o zi se vine la școală, o zi se fac lecții online.

 

Modelul 5 a fost ales de 15 instituții: „Învățarea alternantă” are la bază împărțirea clasei în două schimburi: pe rând o săptămână se vine la școală, o săptămână se fac lecții online.

 

Modelul 6 nu a fost ales de nicio instituție: „Învățarea la distanță inclusiv online” acest model se aplică în anumite cazuri punctuale de forță majoră locală, multe cazuri de Covid pozitiv ȋntr-o clasă/ școală/ localitate, cu respectarea izolării.

 

Modelul 7 a fost ales de 261 de instituții: „Învățarea mixtă” modelul dat presupune îmbinarea a două sau trei dintre modelele prezentate mai sus.


Articolul precedentCu ajutorul cetățenilor, o toloacă din comuna Zîrnești, raionul Cahul, se transformă în scuar
Articolul următorRecord nemaivăzut: +626 cazuri noi de COVID-19 confirmate astăzi. Soroca se apropie de 1000 cazuri de infecție
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.