VIDEO: Ministrul Educației explică cum vor activa școlile din țară

0
545

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a susținut astăzi un briefing referitor la aprobarea „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituțiile de învățământ”.

Potrivit ministrului, autoritățile din învățământ au  în față două directive importante: minimizarea riscurilor pentru sănătate și maximizarea oportunităților educaționale ale copiilor.

Pentru a le îndeplini, se vor lua câteva măsuri-cheie, printre care sunt: Organizarea procesului educațional; triajul matinal al elevilor și a personalului, monitorizarea sănătății, echipamentul de protecție individuală etc.

Detalii aflați în imaginile video.

Potrivit sursei, cele 1.249 de instituții de învățământ general, inclusiv 23 private și-au ales modelul de învățământ potrivit, dintre cele 7 modele propuse de minister:

Modelul 1 a fost ales de 769 de instituții : „Prezența fizică 100% la școală”. Este aplicabil în cazul școlilor, al claselor cu un număr rațional de elevi, în corespundere cu normativele sanitaro-epidemiologice de stat.

Modelul 2 a fost ales de 119 instituții : „Învățarea în 2 schimburi” în condițiile contextului pandemic, în cazul școlilor cu mulți elevi, cu multe clase la paralelă, organizarea activităţii educaţionale se poate realiza în 2 schimburi.

Modelul 3 a fost ales de 4 instituții : „Învățarea combinată” presupune împărțirea școlii în zile de prezență și în zile de comunicare la distanță: pe rând – o zi se vine la școală, o zi are loc comunicarea la distanță, inclusiv online.

Modelul 4 a fost ales 17 instituții: „Învățarea de tip hibrid” presupune împărțirea clasei în două grupe: pe rând o zi se vine la școală, o zi se fac lecții online.

Modelul 5 a fost ales de 15 instituții: „Învățarea alternantă” are la bază împărțirea clasei în două schimburi: pe rând o săptămână se vine la școală, o săptămână se fac lecții online.

Modelul 6 nu a fost ales de nicio instituție: „Învățarea la distanță inclusiv online” acest model se aplică în anumite cazuri punctuale de forță majoră locală, multe cazuri de Covid pozitiv ȋntr-o clasă/ școală/ localitate, cu respectarea izolării.

Modelul 7 a fost ales de 261 de instituții: „Învățarea mixtă” modelul dat presupune îmbinarea a două sau trei dintre modelele prezentate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.