(Video) Corul „Belcanto” din Soroca, premiat la Iași

0
514

Corul „Belcanto” a fost premiat cu Premiul II la Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret “Gavriil Musicescu”.

Sorocenii au evoluat în Secțiunea Cantus Mundi – Coruri de copii, unde au interpretat trei lucrări muzicale. Discipolii Școalii de Arte „E. Coca” din Soroca, împreună cu dirijorul Ludmila Samarin și maestrul de concert Aliona Colțova au cucerit juriul de la Iași. Concursul a avut loc în Casa de Cultura a Studenților din Iași.

Imagini de la concursul propriu-zis. Sursa: facebook.com/iubiresiincredere

“Am aflat despre acest festival și am participat la îndemnul Asociației Muzical-Corale din Moldova. Evenimentul a fost organizat la un nivel foarte înalt. Când am văzut cât de serios este totul, ne-a luat frica, dar ne-am mobilizat cu toții și am evoluat în scenă încrezător. Când se anunțau rezultatele, eram atât de emoționați cu toții, iar copiii pur și simplu plângeau de bucurie”, ne-a comunicat dirijorul Ludmila Samarin.

Belcanto a concurat cu alte patru coruri de copii, dintre care trei din România și unul din Republica Moldova. Sorocenii sunt foarte mândri de rezultatul obținut.

De menționat că la secțiunea Coruri de tineret a festivalului a mai participat un colectiv coral din raionul Soroca. Este vorba despre  corul “Ariozo”, de la Colegiul de Arte, care a fost decernat cu diplomă de participare. În această categorie au participat în total șapte coruri.

Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret “Gavriil Musicescu” s-a desfășurat în perioada 1-5 iulie la Iași și se află la cea de-a VII-a ediție.

Sursa foto/video: facebook/Aliona Kolițova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.