VIDEO: Consulul General al României de la Bălți a cumpărat la licitație calul școlii din Căinarii Vechi

0
4821

Ultimul cal al școlii (cu tot cu căruță) din raionul Soroca, care până în ultimele decenii a fost în gestiunea Gimnaziului „Andrei Porcescu” din satul Căinarii Vechi, a fost vândut astăzi. La licitația cu strigare desfășurată de Dragobete, Excelența Sa, Petrișor Ionel Dumitrescu, Consul General al României la Bălți, a demonstrat o dată în plus că dragostea nu se limitează doar între un EL și o EA.

Gestul său s-a bazat pe mai multe motive, inclusiv pe faptul că timp de vreo patru ani a mers la grădiniță cu caii, ba și pentru că a fost primit bine în Republica Moldova și a încercat astfel să întoarcă din bunătatea oferită. A fost impresionat de povestea acestui cal, relatată de mass-media și s-a gândit că nu poate sta indiferent. „Povestea acestui cal poate să fie povestea oricăruia dintre noi, atunci când nu mai suntem utili. Pentru motivul acesta am luat decizia” a precizat Petrișor Ionel Dumitrescu.

Citiți în ziarul „Observatorul de Nord” de vineri mai multe detalii despre licitație și calul care a fost salvat de a merge la salam.

Aflați povestea Zoricăi din articolul nostru scris în această iarnă. 

Calul școlii de la Căinarii Vechi va merge la salam ori la mănăstire?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.