(Video) Astăzi este marcată Ziua internațională a rromilor, vedeți cum se sărbătorește la Soroca

0
1260

Astăzi este marcată Ziua internațională a romilor. Cu acest prilej, la Soroca, orașul supranumit și “capitala rromilor” din țara noastră, a fost organizată o sărbătoare duminică, 7 aprilie. Echipa noastră a fost la fața locului. Vă propunem să urmăriți secvențe de la eveniment în imaginile de mai jos.

Conform datelor primăriei Soroca, municipiul Soroca are o populație de cca 35 mii locuitori, dintre care cca 3% o constituie populația de etnie rromă.

Ziua internațională a rromilor a fost proclamată în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Rromilor, desfășurat în anul 1990, la Varșovia, și amintește de data la care, în anul 1971, a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internațional a reprezentanților etniei rome, ocazie cu care a fost acreditat oficial termenul ”rromi”, spre a-i desemna pe membrii etniei.

Scopul acestei zile este acela de a atrage atenția societății asupra problemelor cu care se confruntă rromii, pentru îmbunătățirea situației educaționale și pentru revendicarea drepturilor civile ale rromilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.