(VIDEO) Aniversarea ziarului „Observatorul de Nord” – CA LA 20 DE ANI!  

0
259

Redacția săptămânalului independent Observatorul de Nord a sărbătorit aniversarea a 20 de ani de la fondare. Evenimentul, care  a fost o întâlnire de suflet cu cititorii și prietenii ziarului, a avut loc la 9 noiembrie, în Sala de la Colț a Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca.

Fondatorii ziarului, Elena și Victor Cobăsneanu au făcut bilanțul activității la finele celor două decenii și, împreună cu colaboratorii redacției, au povestit celor prezenți despre planurile de viitor. Printre acestea sunt: dezvoltarea paginii web observatorul.md, utilizarea elementelor multimedia în publicațiile jurnalistice, promovarea ziarului la distanță prin abonarea variantei PDF a ziarului, implementarea proiectelor cu implicarea tinerei generații și altele.

În cadrul sărbătorii au fost înmânate diplome de merit elevilor care s-au manifestat activ în proiectul Jurnalism Cetățenesc. Aceștia au fost instruiți de jurnaliștii redacției, după care au scris articole din localitățile lor.

Totodată, au fost premiați învingătorii concursului “Dă-i ziarului a doua viață”, lansat cu prilejul aniversării (mai multe detalii despre concurs vom oferi ulterior). Oaspeții au avut posibilitatea să admire lucrările venite la concurs, acestea fiind aranjate într-o expoziție la muzeu.

De asemenea, redacția a pregătit o expoziție din 20 de coperte ale ziarului, câte una din fiecare an de activitate. Din acestea se observă ușor cum a evoluat ziarul de la o publicație naivă, monocromă, într-un ziar solid, acum și policrom. Printre altele, Observatorul de Nord a fost premiat pentru cel mai bun design. Această diplomă, dar și altele adunate în palmaresul redacției în cele două decenii de activitate, printre care premii pentru Cel mai bun manager; Cel mai bun reporter; Cel mai bun fotograf și altele, au putut fi admirate de publicul prezent la eveniment.

Vedeți secvențe de la eveniment în acest filmuleț aniversar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.