Vezi ce donații a primit Republica Moldova și spitalele din țară pentru lupta cu Coronavirus: Și Soroca a beneficiat de donații

0
258
FOTOGRAFIE SIMBOL

Încă un pas în transparența informațiilor despre distribuirea resurselor în lupta cu noul coronavirus este anunțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de noua funcționalitate a platformei tender.health, care permite vizualizarea și analiza datelor despre donațiile externe și interne ale partenerilor Republicii Moldova, donate pentru consolidarea capacităților instituțiilor medico-sanitare publice, implicate în tratamentul COVID-19.

 

Noua funcționalitate permite vizualizarea donațiile oferite, dar și unde, și în ce mărime au fost distribuite acestea.

Spre exemplu, la o simplă căutare în lista donațiilor interne, găsim Spitalul Rional Soroca în lista beneficiarilor din partea Vicariatului de Soroca cu 20 mii lei. Aceeași sumă a fost donată spitalului de Partidului Liberal Democrat și Gospodăria Țărănească Victor Osadciuc. 40 mii lei a donat spitalului raional pentru lupta cu COVID-19 SA Rețele de Distribuție Nord.

În același timp, instituția medico-sanitară publică  a primit echipament de protecție (măști respitratorii pentru protecție facială) în valoare de 64 251 lei, din partea AO Parteneriat pentru fiecare copil ș.a.

Sursa: www.tender.health

Potrivit datelor de pe platforma menționată au beneficiat de donații de asemenea Centrul de Sănătate Soroca și Centru de Sănătate Soroca-Nouă.

Sursa: www.tender.health

TOATE DONAȚIILE POT FI VIZUALIZATE  AICI

Lansată la data de 8 mai curent, platforma deschisă Tender.health permite analiza datelor privind achizițiile publice în domeniul sănătății pentru combaterea COVID-19, în Republica Moldova.

 

Datele despre contracte și facturi sunt prezentate în format de tabele și grafice clare, cu funcții de filtrare pentru analiză și monitorizare. Analiza datelor din contracte și facturi permite evaluarea și îmbunătățirea eficienței planificării și utilizării banilor publici.

 

Vizualizarea datelor despre donații pentru combaterea COVID-19 a apărut datorită inițiativei Coaliției organizațiilor societății civile pentru respectarea principiilor de transparență și eficiență în utilizarea banilor publici, susținerii Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Articolul precedentAtenție, CNAS ne informează că  mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Cine a fost la armată sau în poliție…înțelege
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.