Vestitului conducător agricol, Simion Gogu, i-a fost înveșnicit numele pe frontispiciul Școlii muzicale din satul Vărăncău

0
173

   După ce, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la naștere, prin decizia Consiliului raional Soroca nr. 4/18 din 12.08.2021, Școlii muzicale din satul Vărăncău i s-a atribuit numele „Simion Gogu”, recent a mai avut loc un eveniment menit să înveșnicească numele unuia din cei mai celebri conducători agricoli din raionul Soroca.

Astfel, pe frontispiciul Școlii muzicale din Vărăncău a fost dezvelită placa comemorativă „Simion Gogu”. La eveniment au participat săteni, colaboratori ai instituției, rude, iar autoritățile public raionale au fost reprezentate de vicepreședintele raionul Soroca, Iurie Tănase, și șeful Secției raionale Cultură și Turism, Grigore Bucătaru.

Pe lângă faptul că Simion Gogu a fost un mare gospodar, fiind la cârma unui colhoz milionar, acesta a fost un mare promotor al artei și culturii. drept argument este și deschiderea în satul Vărăncău, la inițiativa domniei sale, a unei Școli muzicale care, din banii gospodăriei sătești a fost aprovizionată cu cadre și instrumente muzicale…


Articolul precedentAmbasadorul Poloniei în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej, a vizitat municipiul Soroca
Articolul următorDouă medalii de aur și o medalie de bronz au câștigat luptătorii soroceni la un turneu republican
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.