Vești triste pentru vandalii din Soroca: amendă de 750 – 950 u.c., 180 – 240 ore de muncă neremunerată sau 2 ani de pușcărie

0
176

 În ultima vreme, actele de vandalism în cimitire au devenit aproape o „normă” în raionul și  municipiul Soroca, dar … se pare nu doar la noi or, recent  Guvernul a decis înăsprirea sancțiunilor pentru cei care vandalizează mormintele. În acest sens, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a prezentat un proiect de lege care prevede majorarea sancțiunilor pentru intoleranța religioasă pe teritoriul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și protocol a Executivului, sancțiunile prevăzute în prezent de legislația penală și contravențională nu descurajează comiterea unor asemenea fapte în viitor, motiv pentru care se propune o agravare a răspunderii survenite pentru comiterea unor fapte care manifestă intoleranța religioasă și lipsa de respect față de sentimentele persoanelor atașate de valorile religioase.

Conform proiectului, se propune o amendă în mărime de la 750 la 950 unități convenționale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Concomitent, se propune reglementarea în calitate de contravenție a acțiunii de profanare a mormintelor, precum și majorarea sancțiunii contravenționale de la 18 până la 36 unități convenționale.

„Condamnăm acțiunile petrecute pe 2 noiembrie în cimitirul evreiesc. Trebuie să venim cu o reacție dură la aceste infracțiuni. Suntem un stat civilizat și ținem la memoria strămoșilor, a tuturor oamenilor care au locuit pe acest meleag, indiferent de etnie din care făceau parte, respectiv, asemenea cazuri merită condamnate și pedepsite cu toată asprimea legii”, a spus Ion Chicu.


Articolul precedentConsilierii raionali din Soroca s-au întrunit în ședință / LIVE
Articolul următorElectorala 2020: Află cum poți vota în altă localitate sau la domiciliu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.