Vești de pe „frontul luptei cu COVID-19”: +60 cazuri de infectare per total. În raionul Soroca + 2 cazuri noi

0
1115

   Într-un comunicat de presă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se anunță că, pe parcursul zilei de 10 mai au fost procesate 546 de teste, în urma cărora au fost depistate 60 de persoane infectate cu noul coronavirus. De data aceasta cele mai multe cazuri au fost înregistrate în raionul Ceadâr Lunga – 9, după care urmează raionul  Edineț – 9, raionul Basarabeasca – 7, Chișinău – 5, raioanele Cahul, Fălești, Bălți și regiunea transnistreană – câte 4 cazuri, raioanlele Căușeni, Comrat, Sângerei, Soroca, Taraclia – câte 2, raioanele Anenii Noi, Hâncești, Ocniţa, Ștefan Vodă – câte 1 caz. Toate cazurile noi sunt cu transmitere locală.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor patru decese, cauzate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat și o femeie din Chișinău, un bărbat din raionul Nisporeni și o femeie din raionul Sângerei. Persoanele decedate aveau între 58 și 83 de ani și sufereau de comorbidități precum: diabet zaharat tip 2, insuficiența respiratorie gr. III, insuficiență respiratorie acută, AVC, sau pneumonie interstițială bilaterală… 1 958 persoane infectate cu COVID-19 au fost tratate.

Articolul precedentCele mai ascultate melodii în ultimul deceniu
Articolul următorCNN: Wuhan recidivează
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.