Veste bună pentru acei care încalcă măsurile de profilaxie – amenzile ar putea fi micșorate

0
84

  Amenzile aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică, ar putea fi micșorate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, amenzile vor scădea de la 22 500 – 25 mii de lei, cât constituie în prezent, până la 2000 – 5000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice amenda va constitui între 10 mii – 35 mii de lei, în comparație cu 50 mii – 75 mii de lei cât este în prezent.

Totodată, se propune amendarea pentru săvârşirea repetată a aceleiași contravenţii. Astfel, pentru această contravenţii, persoana fizică va fi sancţionată cu amendă de la 15 mii la 25 mii de lei, iar persoana juridică – de la 50 mii la 75 mii de lei.

Documentul mai prevede micșorarea amenzii și pentru prezentarea intenţionată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fişei epidemiologice de la 22 500 – 25 mii de lei la 2500 – 7500 de lei.

Proiectul de lege urmează să fie votat în Legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.