Veste bună pentru acei care încalcă măsurile de profilaxie – amenzile ar putea fi micșorate

0
86

  Amenzile aplicate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică, ar putea fi micșorate. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, amenzile vor scădea de la 22 500 – 25 mii de lei, cât constituie în prezent, până la 2000 – 5000 de lei pentru persoane fizice. Pentru persoanele juridice amenda va constitui între 10 mii – 35 mii de lei, în comparație cu 50 mii – 75 mii de lei cât este în prezent.

Totodată, se propune amendarea pentru săvârşirea repetată a aceleiași contravenţii. Astfel, pentru această contravenţii, persoana fizică va fi sancţionată cu amendă de la 15 mii la 25 mii de lei, iar persoana juridică – de la 50 mii la 75 mii de lei.

Documentul mai prevede micșorarea amenzii și pentru prezentarea intenţionată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fişei epidemiologice de la 22 500 – 25 mii de lei la 2500 – 7500 de lei.

Proiectul de lege urmează să fie votat în Legislativ.

Articolul precedentIurie Crețu: “În principiu, veniturile care au fost planificate din activitatea agenților economici sunt la nivelul anului precedent”
Articolul următorLilia Neamțu: ”Ziua pare o viroză obișnuită, dar noaptea COVID-19 are o altă față”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.