Vântul puternic a descoperit mai multe instituții și a doborât copaci în raionul Soroca

0
521

În urma ploilor cu vânt puternic care au avut loc la data de 8 octombrie pe teritoriul raionului Soroca, au fost înregistrate pagube în 3 localităţi. Este vorba despre satul Visoca, unde au avut de suferit câteva instituții publice și gospodării private, localitățile Rudi și Tolocănești, unde de asemenea sunt înregistrate pagube materiale, comunică Direcția Situații Excepționale Soroca.

 

La Liceul Teoretic din Visoca, de pe acoperiş, au fost deteriorate 150 foi de ardezie, 3,5 m3 cherestea. Depozitul de la gradiniţa de copii a rămas parțial descopert deoarece au fost deteriorate 215 foi de ardezie. Şi în 9 gospodării s-au înregistrat pagube -285 foi de ardezie au fost deteriorate de rafalele puternice de vânt, ne-a comunicat Eugeniu Doga, inspector DSE Soroca.

Potrivit sursei, în satul Rudi au fost deteriorate 200 foi de ardezie 0,2 m3 cherestea din 23 gospodării şi de la Casa de cultură.

În localitatea Tolăcăneşti (primăria Tătărăuca Veche) 30 foi de ardezie au fost smulse dep pe acoperișurile a 2 gospodării.

La moment în toate aceste localităţi au fost desfăşurate comisii pentru situaţii excepţionale locale cu formarea grupurilor mobile de evaluare a pagubelor materiale din teritoriu.

 

 DSE Soroca indeamnă cetațenii în gospodăria cărora au fost înregistrate pagube în urma viântului puternic să informeze Comisia pentru Situații Excepționale locale, la fel să fie prudenți la firele de curent electric deteriorate, copaci și alte obiecte care ar putea cauza un eventual incident neplăcut.

 

Iar în situații de risc de a apela prompt Serviciul Unic de Urgență la nr. de telefon 112.


Articolul precedentPeștera Bechir – În aventură… cu Augustin / VIDEO
Articolul următorAUDIO. Povață și Dojană (VIII): Firele de urzeală
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.