Vacanță la prețul unui apartament în Capitală

0
165

25 de mii de euro. Atât costă cea mai scumpă vacanţă plătită vreodată de către un moldovean. Suma imensă a fost plătită pentru un sejur de 18 zile, în trei oraşe din Thailanda şi cazări de lux. Un alt conaţional de-al nostru a scos din buzunar 15 mii de euro pentru a-şi cuceri iubita, pe care a plimbat-o în Singapore şi Bali. Şi pentru operatorii de turism astfel de vânzări sunt ca un loz câştigător, pe care-l trag rar, cam o dată la doi ani.

Prima vacanţă, cea pentru care o familie de moldoveni cu doi copii a scos din buzunar 25 de mii de euro, a fost organizată în oraşul Bangkok din Thailanda. Acolo, turiştii au fost cazaţi în cel mai scump hotel, timp de cinci zile. Ulterior, au petrecut alte şapte nopţi într-un hotel scump din Phuket, apoi care au închiriat o vilă prezidenţială pe plaja. „E foarte rar când se întâmplă aşa ceva, odată în doi ani probabil, pentru că nu sunt atât de multe tururi ca astea. Dar luând în consideraţie că au fost multe zile de cazare, preţul e firesc, fiindcă sunt unele hotele din Grecia unde pentru 7 zile achiţi 25 de mii de euro”, a spus managerul companiei de turism, Mariana. Sumă plătită pentru o astfel de vacanţă este echivalentă cu cea a unui apartament în Chişinău sau cu 100 de salarii medii pe economie.

Un alt moldovean a spus adio unei sume de 15 mii de euro de dragul iubitei, căreia i-a dăruit un sejur în Singapore şi în Bali. Cei doi au petrecut în cel mai cunoscut hotel din lume, „Marina Bay”, cunoscut pentru piscina sa infinită de pe acoperiş. După care s-au cazat într-o locaţie de vis din munţii Obud de pe insula Bali din Indonezia. „A fost un cadou de lux pentru iubita sa ca să o cucerească. Au zburat cu business clas, au avut transfer individual cu vaporul”, a menționat managerul companiei de turism, Doina Hîrjău.

Operatorii de turism spun că astfel de vânzări sunt ca un loz câştigător chiar şi pentru ei. „Să scoţi aşa o sumă de bani nu toţi pot. Sunt turişti care optează să aibă mai multe vacanţe pe an”, a afirmat managerul companiei de turism, Mariana.

Statisticile curente spun că 70 la sută dintre moldoveni preferă să se odihnească în Turcia, Bulgaria sau Grecia.

(canal2.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.